Doktorları bu hale getirirken hiç utanmadınız mı?

Doktorları bu hale getirirken hiç utanmadınız mı?
Sosyal medya hesabından görev başındayken yaşadığı korku dolu anları anlatan Op. Dr. Ayşe Merve Dumlu, sağlık çalışanlarının özellikle son dönemde yaşadığı sorunları gözler önüne serdi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması ve kötü çalışma şartları, son dönemde çok sayıda sağlık çalışanının yurtdışına gitmesine neden oluyor. Durumun bu şekilde devam etmesi halinde hastanelerde ameliyat yapacak doktor bulunamayacağı bile söyleniyor. Tüm bu gelişmeler yaşanırken ‘henüz göç etmeyen’ sağlık çalışanlarının anlattıkları olaylar ise durumu gözler önüne seriyor.

Op. Dr. Ayşe Merve Dumlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile ameliyat öncesinde, ameliyat sırasında ve sonrasında yaşadığı korku dolu anları anlattı.

Dumlu yaşadığı olayı şu ifadelerle anlattı:

“POLİS EŞLİĞİNDE YAKINLARINA BİLGİ VERDİM”

“Dün gece kurşunlanma ile gelen bir hastayı ameliyata aldım, kurşunu çıkardım. Ameliyata girmeden önce polis aradı “Hocam yakınlarıyla konuşacağınız zaman bizi arayın, biz gelmeden konuşmayın” dedi. Ameliyat sonrası ameliyathane önünde polis eşliğinde yakınlarına bilgi verdim.

“EVE KADAR BENİ TAKİP EDERLER Mİ?”

Gece 1.30’da ameliyata girdim çıktığımda 4’e geliyordu, 5’e doğru hastaneden çıkabildim. Ameliyat boyunca hastaya bir şey olursa ‘Yakınları bana zarar verir mi?’ diye düşündüm ister istemez. Çıkışta ‘Otoparkta yolumu keserler mi, eve kadar takip ederler mi?’ soruları hep aklımdaydı.

“BU ŞARTLARDA NASIL İŞİMİ YAPABİLİRİM?”

Sizce ben bu sorular eşliğinde ne kadar verimli çalışabilirim? Ameliyat yaparken bunları düşünmek zorunda hissetmem ne kadar mantıklı? Hasta ya da hasta yakınıyla konuşurken polise ihtiyaç duymam sizce de rezillik değil mi? Ben bu şartlarda nasıl işimi yapabilirim?

“İNSANİ ŞARTLARDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM”

Bu hastayı ben kurşunlamadım can almak da can vermek de benim elimde değil. İnsani şartlarda çalışmak istiyorum sadece inanın tek istediğim şey sevdiğim işi maddi manevi insani koşullarda yapabilmek yemin ederim başka bir isteğim yok.

“YALVARMAMAM LAZIM”

Mecburi hizmet için ailemden 600 km ötede bir ile yollandım, yalnız yaşıyorum, devlet adına çalışıyorum. Kendimi bu kadar korunmasız hissetmemem lazım, hem kadın olarak hem doktor olarak beni koruması gereken insanlara bunun için yalvarmamam lazım, gerçekten çok yoruldum artık.”

İlgili Haberler