Amerika'dan geldi Türk balıkçılarının kabusu oldu. Kilosu 1975 liradan satılıyor

Amerika'dan geldi Türk balıkçılarının kabusu oldu. Kilosu 1975 liradan satılıyor
Amerika’dan gelen Mavi Yengeçler Türk balıkçılarının kabusu oldu. Bu yengeçler 1975 liradan satılıyor ve her derde deva olması ile biliniyor.

Boyları 22 santime kadar büyüyen ve ağları yırtması ile balıkçıların korkulu rüyası olan ‘mavi yengeçler’ alışılanın aksine son 1 haftadır Karadeniz’de avlanan balıkçıların ağlarına takılmaya başladı. Samsunlu balıkçıların ağına takılan mavi yengeç, hem merak uyandırdı hem de endişelendirdi.

aw060157-01.jpg

ANAVATANI GÜNEY AMERİKA

Genellikle Ege ve Akdeniz’de görülen, anavatanı ise Güney Amerika olan, devasa boyutlara ulaşan mavi yengeçler, son 1 haftadır Karadeniz’de de görülmeye başlandı.

1-tusjoe3etpfj06ib0o28yq.jpg

KISKAÇLARI İLE AĞLARI DELİYOR BALIKLARI FİRAR ETTİRİYOR

Büyük kıskaçları ile ağları delen ve yakalanan balıkların denize kaçmasına neden olan mavi yengeçler, balıkçıları ekonomik açıdan zarara uğratıyor.

aw060157-02.jpg

1 haftadır ağlarda mavi yengece rastladıklarını ifade eden Samsunlu balıkçıların canlı olarak muhafaza ettikleri mavi yengeç ise ilgi odağı oldu. Samsunlu balıkçılar, çok nadir gördükleri mavi yengeci kızdırıp kameraya kaydettiler.

aw060157-05.jpg

KİLOSU 1975 LİRADAN SATILIYOR

Her derde deva olan bu yengeçlerin eti, internette tam 1975 liradan satışa sunuluyor.

ekran-goruntusu-2023-10-24-152647.png

“SON 1 HAFTADIR İSE HER GÜN AĞLARIMIZDAN 1-2 ADET MAVİ YENGEÇ ÇIKIYOR”

İlk kez bu yıl mavi yengeçlerin Karadeniz’de sıklıkla ağlara takıldığına dikkat çeken balık satıcısı Onurcan Köse, “Mavi yengeç; 19 Mayıs Dereköy’de ufak kayıkçıların tirsi ve kefal için attıkları ağdan çıktı. Normalde mavi yengeçler Karadeniz’de pek görünmüyor.

Son 1 haftadır ise her gün ağlarımızdan 1-2 adet mavi yengeç çıkıyor.

Bugün de o yengeçlerden biri bizde. Yengeç dünden beri bizde. Videosunu çekip, yayınladık. Akşamdan sabaha kadar ölmüş.

Gören insanların oldukça dikkatini çekiyor. Nereden geldiğini soruyorlar. Çocuklar da fotoğrafını çekiyor. Gösteriş amaçlı olarak tezgâhımızda sergiliyoruz” dedi.

aw060157-06.jpg

İlgili Haberler