Amerikalı hekimden korona salgını ile ilgili çarpıcı itiraf

Amerikalı hekimden korona salgını ile ilgili çarpıcı itiraf
Michigan eyaletinden Dr. Jeffrey VanWingen, korona salgınının başlarında Facebook'tan bir video paylaşarak marketten alınan ürünlerin nasıl dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatmıştı. VanWingen, durumu abarttığını ve elleri yıkamanın yeterli olduğunu söyledi.

Korona virüs salgınının başında birçok hekim, salgına karşı nasıl korunması gerektiği hakkında insanlara uyarıda bulunmuştu. O hekimlerden biri olan Dr. Jeffrey VanWingen de Facebook hesabından yayınladığı videoda, marketten alınan ürünlerin nasıl dezenfekte edilmesi gerektiğini anlatmıştı.

Grand Rapids Aile Hekimliği Uzmanları mensubu VanWingen, videoda ürünlerin üç gün dışarıda bekletilmesi gerektiğini söylemişti.

VanWingen'la yapılan söyleşide viral olan video paylaşımıyla ilgili şu anda neler düşündüğü soruldu.

Doktor şunları söyledi:

ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü (NIH), korona virüsün yüzeylerde üç günden fazla yaşayabileceğine, buradan havaya karışarak ya da temasla yayılabileceğine dair birtakım veriler yayımlamıştı. Ben de tüm olasılıkları göz önünde bulundurmam gerektiğini düşündüm.

Video sonrasında hastalarının kendisine nasıl tepki verdiğinin sorulması üzerine de VanWingen, şöyle devam etti:

Birkaç kişi ofisimi aradı ben de elimden geldiğince yardımcı oldum. Herkese destek olmaya çalışıyorum ama gün 24 saat maalesef.

NESNELERDEN BULAŞMA ÖNCÜL DEĞİL

Doktor ayrıca videonun viral olmasının bilgi vermesinden değil, izleyenler arasında korku yaratmasından kaynaklandığı konusunda da endişelerini dile getirdi.

Bu videoyu çektikten kısa süre sonra nesnelerden bulaşın, virüsün yayılmasını hızlandıran öncül bir unsur olmadığına ilişkin araştırmalar yapıldı. Benim tek amacım zaten insanlara yardım etmekti. YouTube'daki yorumları da okudum, çoğu olumluydu.

Öte yandan, bilginin çok çabuk evrilip yayıldığı internet ortamında, sözkonusu bilgiyi güncelleyemediğinizde eliniz kolunuz bağlı kalıyor.

VanWingen, artık marketten aldığı ürünleri doğrudan buzdolabına ve çekmecelere yerleştirdikten sonra ellerini yıkadığını, bunu yeterli bulduğunu ekledi. 

Kaynak: İndependent Türkçe