Amerikan silahları PKK'ya da gidecek!

Amerikan silahları PKK'ya da gidecek!
Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, ABD'nin PYD'ye desteğini değerlendirdi. Pekin, PYD'ye giden silahların PKK tarafından kullanılacağını ve Türkiye'nin hedefte olduğunu söyledi.

Fatih ERBOZ / ANKARA

ABD'nin PYD'ye gönderdiği silahların hedefi sadece Rakka değil. Genelkurmay eski İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, "ABD'nin, bu silahların hepsinin seri numaralarının kaydını yapacağız ve başka yere gitmesini engelleyeceğiz yönünde açıklaması var. Bunların bir listesini Türkiye'ye vereceklerini de söylüyorlar. Bunun kontrolü ise çok zor. ABD'nin sadece Rakka için silah verdiğini sanmıyorum. Rakka'dan sonrası için de silah veriyor" dedi. 

Pekin şöyle devam etti: "Ağır silahları vermesinin nedeni Kürtlerin aldıkları bölgede Türkiye'ye ve Suriye'ye karşı savunmaları. Gelen silahların bir kısmı da PKK'ya gidecek. Bunu açık ve net olarak görmemiz gerek. Türkiye'nin içeride de meşgul edilmesi gerekiyor. PKK'yı kullanacaklar, bunun için de mühimmata ihtiyacı var. PYD'den gelecek bunlar."

Suriye'nin yapılan planlar dahilinde paylaşıldığını kaydeden Pekin, şunları söyledi: "Fırat nehrinin Türkiye'den Suriye'ye girdiği yerde Cerablus var. Rakka'ya doğru geliyor, Suriye'den çıkıp Irak'a gidiyor. Bu sahanın kuzeydoğusunda Rakka'yı da alarak tamamen Cerablus'a kadar olan bölgede bütün bir Kürt bölgesi oluşuyor."