Emekli amiraller Atilla Kıyat ve Cem Gürdeniz'den ‘Montrö’ iddianamesine tepki

Emekli amiraller Atilla Kıyat ve Cem Gürdeniz'den ‘Montrö’ iddianamesine tepki
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Montrö Bildirisi" soruşturmasını tamamladı ve 103 amiral hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası talep etti. Bildiriyi imzalayan emekli amiraller Atilla kayıt ve Cem Gürdeniz, söz konusu iddianameye tepki gösterdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 103 emekli amiralin imza attığı ‘Montrö Bildirisi’ne ilişkin başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Amirallere yönelik hazırlanan iddianamede, "anayasal düzene karşı suç için anlaşmak" suçlamasıyla ceza istendi. İddianame, Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dosya kabul edildiği takdirde imza atan isimler hakim karşısına çıkacak ve 3 yıldan 12 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.

“BU BORCU ÖDEMEYE DEVAM EDECEĞİM”

‘Montrö Bildirisi’ne imza atan isimlerden Emekli Koramiral Atilla Kıyat, hazırlanan iddianamenin ardından sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kıyat, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün sahip olduğum her şeyi , 43 yıl onurla taşıdığım , bu üniformaya borçluyum. 104 amiral bildirisinin altına attığım imza da bu borcun bir taksidiydi . İddianame hazırlanmış , ne yaparsanız yapın ben bu borcu ödemeye devam edeceğim. “

“TANRI TÜRK MİLLETİNİ KORUSUN”

Bildiriyi imzalayanlardan ‘Mavi Vatan’ kavramının isim babası Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz de iddianameye Rusya-Ukrayna sınırında yaşanan gelişmeler üzerinden tepki gösterdi.

Gürdeniz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya Ukrayna sınırı barut fıçısı. Biden,Putin restleşmesi bugün. Kdenizde fırtına başlamak üzere. Montrö yeniden dünya gündemine gelecek. Ve perde: Akla ziyan Montrö iddianamesi piyasaya sürülüyor. Tanrı Türk milletini korusun.” ifadelerini kullandı.

Cem Gürdeniz, paylaşımında, “#montröyüSavunuyorum” etiketini de not düştü.

İlgili Haberler