Anastasiadis'dan skandal açıklama: "4 Rum 1 Türk..."

Anastasiadis'dan skandal açıklama: "4 Rum 1 Türk..."
Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis, Akdeniz'deki doğalgaz paylaşımına ilişkin "Kararlaştırılan bir nüfus oranı var, 4'e 1 (4 Ruma karşılık 1 Türk) ve bu orana göre istediğimiz noktaya ulaşabilirsek doğal zenginliğin paylaşımını da bu şekilde yaparız" dedi.

Birleşmiş Milletler'in Kıbrıs özel danışmanı Jane Holl Lute ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Anastasiadis pazar günü Kıbrıs meselesi hakkında görüşecek. 

Euronews'in haberine göre Nikos Anastasiadis, adanın doğal zenginliklerinin kararlaştırılan 4'e 1 nüfus oranı üzerinden yapılmasını teklif etti.

"Kıbrıs'ın enerji konusundaki emellerine ulaşmada daha az sorun ya da daha az Türk müdahalesiyle devam etmesine yardım edeceğini mi düşünüyorsunuz?" sorusuna Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis şöyle cevap verdi.

"Kıbrıs'ın egemenlik hakları pazarlık konusu değildir. Ve hala gaz arama aşamasında olduğumuzu tekrarlamak istiyorum. Bu yüzden Kıbrıslı Türklere ve Türkiye’ye söylediğim gibi, Kıbrıs Rum kesiminde sahip olunanları kötüye kullanma ya da bunlardan faydalanma konusunda hiçbir soru işareti yoktur. Kararlaştırılan bir nüfus oranı var, 4'e 1 (4 Kıbrıslı Ruma karşılık 1 Kıbrıslı Türk) ve bu orana göre istediğimiz noktaya ulaşabilirsek doğal zenginliğin paylaşımını da bu şekilde yaparız."