Andımızı kaldıranlar Suriyeli propagandasını ilkokula kadar indirdi

Andımızı kaldıranlar Suriyeli propagandasını ilkokula kadar indirdi
İktidarın Suriyeliler propagandası okullara taşındı. Dün başlayan yeni eğitim – öğretim yılında öğrencilere dağıtılan ilkokul 1 ve 3. sınıf Hayat Bilgisi kitabında Suriyeliler propagandası yapıldı.

FATİH ERGİN / YENİÇAĞ ÖZEL HABER

Salgın nedeniyle uzun süre uygulanmayan yüz yüze eğitim 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının açılmasıyla yeniden başladı. Dün başlayan yeni eğitim ve öğretim yılı ile birlikte Suriyeliler ile ilgili yeni bir skandal da ortaya çıktı.

İktidarın, Türkiye’de kalmaları için toplumu ikna etmeyi çalıştığı Suriyeliler için yürüttüğü propagandayı ilkokula kadar indirdiği görüldü.

İlkokul 1. sınıf Hayat Bilgisi kitabında konuşturulan Suriyeli karakter "Selamün aleyküm. Ben Valaa. Türkiye''ye bu yıl, ailemle birlikte Suriye''den geldim. Türkçeyi yeni yeni öğreniyorum. Sizinle birlikte olmaktan çok mutluyum" ifadelerini kullanıyor.

Daha büyük skandal ise, Hayat Bilgisi 3. Sınıf kitabında ortaya çıktı. Söz konusu kitabın 5. ünitesinde “Suriyelileri seviyorum” başlığı ile bir ünite konusu yer aldı. Kitapta Suriyeli çocuklar kastedilerek “Onların yerinde olsaydınız neler hissederdiniz?” sorusu da soruldu.

Andımız’ın kaldırıldığı ve Atatürk ilkelerinin ders kitaplarından her sene budandığı Türkiye’de eğitimin millilikten nasıl uzaklaştırıldığının adeta bir göstergesi olan bu durum, sığınmacılar için Milli Eğitim’in nasıl bir misyon üstlendiğini de gözler önüne serdi.

Diğer yandan sığınmacıların Türkiye''ye entegre edilmesine yönelik tavsiyeler, demografik yapıya karşı art niyet taşıdığı şekliyle de tartışma konusu olarak öne çıkıyor.

 

İlgili Haberler