iPhone’larda yıllardır var olan özellik Android telefonlara geliyor

iPhone’larda yıllardır var olan özellik Android telefonlara geliyor
Android 13 işletim sistemi hakkında yeni bilgi ortaya çıktı. iPhone'ların çok sevilen bir özelliği Android'e geliyor.

Android 13 ile el fenerine önemli yenilik

ShiftDelete''de yer alan habere göre, Android – iOS başta olmak üzere akıllı ve klasik telefonlara LED flaş yerleştirilmesi, el feneri ihtiyacını ortadan kaldırdı. Çünkü, asıl amacı kamerayla fotoğraf çekerken ortamı aydınlatmak olan LED flaşlar el feneri olarak da kullanılabiliyor. Bu da yanımızda fener bulundurma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor.

iPhone kullanıcıları el fenerinin parlaklığını istedikleri gibi düşürebiliyor veya yükseltebiliyorlar. Android’de ise bu özellik varsayılan olarak bulunmuyor. Bazı Android üreticileri, telefondaki el feneri uygulamasına parlaklığı ayarlama işlevi koysa da, işletim sisteminde varsayılan olması çok isteniyordu.

Android 13 ile el fenerine önemli yenilik

Çoğu Android telefonun el feneri uygulamasında “aç/kapa” butonları dışında başka bir seçenek yer almazken, bunun yakında değişeceği ortaya çıktı. Şubat ayında ilk geliştirici beta sürümü yayınlanan Android 13 işletim sistemiyle birlikte el feneri parlaklığının değiştirilebileceği öğrenildi.

Konuyu daha iyi anlamak için biraz teknik detaydan bahsetmemiz gerekiyor. Android 13 işletim sisteminde “getTorchStrengthLevel” ve “turnOnTorchWithStrengthLevel” olmak üzere iki yeni API tespit edildi. Daha önceki sürümlerde bulunmayan bu API’lerden ilki, LED flaşın parlaklık seviyesini getirirken; ikincisi minimum 1 değerinden maksimuma ayarlanmasını sağlıyor.

Bir başka deyişle, Google’ın geliştirdiği yeni API’ler sayesinde Android 13’te el fenerinin parlaklığı varsayılan olarak ayarlanabilecek.

Fakat bu özelliğin, bir geliştiricinin bahsettiği teknik nedenlerle Google Pixel telefonlara özel olabileceği ve sonradan Android 13 yükleyen her cihazda kullanılamayabileceği tahmin ediliyor. Tabii söz konusu sorunlar çözülebilirse Pixel dışındaki telefonlara da gelebilir.