Whatsapp'ta yanlışlıkla silinen mesajlar nasıl kurtarılır

Whatsapp'ta yanlışlıkla silinen mesajlar nasıl kurtarılır
Android telefon kullanıcıların yanlışlıkla sildiği mesajları nasıl kurtarabileceği ortaya çıktı. Bu adımları izleyerek mesajları kurtarabilmeniz mümkün.

Yedekleme özelliğini kapatan Android kullanıcılarının faydalanabileceği çeşitli yöntemler bulunur. Android kullanıcılarının WhatsApp mesajlarını bulut ve yerel dosyalara kaydeden WhatsApp, yedekleme özelliği aktif olmasa da bu mesajların kurtarılmasını sağlıyor. WhatsApp silinen mesajları geri getirmek için öncelikle var olan mesajları geri yükleme yönteminden faydalanabilirsiniz.

Bunun için ilk olarak WhatsApp’ta bulunan konuşmalarınızı yedekleyerek işleme başlamalısınız.

Yedekleme işleminden sonra WhatsApp uygulamasını silmeli ve geri yüklemelisiniz.

Bahsedilen işlemi gerçekleştirdiğiniz halde aynı problem devam ediyorsa bir diğer yöntemi deneyebilirsiniz.

WhatsApp silinen mesajları geri getirmede kullanılan bir diğer yöntem, Android cihazınızdaki dosya yöneticisine girmektir.

Ardından dosya yöneticisinde bulunan WhatsApp klasörüne dokunmalısınız.

Bu noktada WhatsApp klasöründe karşınıza msgstore.db.crypt adlı bir dosya çıkacaktır.

Gördüğünüz bu dosyanın ismini doğru ve eksiksiz bir şekilde msgstore_BACKUP.db.crypt12 olarak değiştirebilir, dosya ismi değiştirme işlemini tamamlayabilirsiniz.

Bahsedilen işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive uygulamasına girmeli ve sağ üst köşeye konumlandırılan üç noktaya dokunmalısınız. Bu noktada karşınıza çıkan WhatsApp yedeklerini temizleyebilirsiniz. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra Google Drive tarafından cihazınızda bulunan yedekler sisteme otomatik bir şekilde eklenecektir. Yedek yükleme işlemleri tamamladıktan sonra WhatsApp uygulamasını Android cihazınızdan kaldırmalı ve tekrar yüklemelisiniz.

Tekrar yüklediğiniz WhatsApp uygulamasını açmalı ve gerekli talimatları yerine getirmelisiniz. Bahsedilen bu işlemleri sırası ile yaptığınızda WhatsApp silinen mesajları geri getirme işlemini oldukça yüksek bir ihtimalle geri getirebilirsiniz.

ANDROİD TELEFONLARDA WHATSAPP’TA SİLİNEN MESAJLARI GERİ GETİRMEK İÇİN HANGİ PROGRAMLAR KULLANILIR?

Android cihazınızda bulunan yerleşik araçların haricinde birtakım uygulamalardan faydalanarak WhatsApp silinen mesajlarınızı geri getirebilirsiniz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kullanacağınız uygulamanın verdiği izinlerdir. Dolayısıyla indirme sırasında verilen izinleri ayrıntılı bir şekilde okumalı, güvenlik açısından herhangi bir problem arz etmeyen uygulamadan birini kullanmanız tavsiye edilir. Aksi takdirde silinen mesajları geri getirme amacı ile kullanacağınız program kişisel bilgilerinize ulaşabilir ya da cihazınızda donanımsal ve yazılımsal problemlere sebep olabilir. Dolayısıyla bu noktada oldukça dikkatli olmalı, güvenilirliğini kanıtlamış olan uygulamalardan biri ile işlem yapmalısınız.

İlgili Haberler