Bala YEG'den Balalı kadınlara Kooperatifçilik eğitimi

Bala YEG'den Balalı kadınlara Kooperatifçilik eğitimi
Ankara Bala'da düzenlenen eğitim seminerinde üretimde kadınları başarıya taşıyacak olan temel bilgilere değinildi. .Eğitime 30 üretici kadın katıldı.

DHA’nın haberine göre, Bala Belediye Başkanlığı konferans salonunda Bala Yerel Eylem Grubu (YEG) tarafından düzenlenen ''YEG ile Kooperatif ve Kadın Örgütlerinin Kapasitelerinin Geliştirilmesi İçin Faaliyetler'' konulu eğitim seminerine, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bahadır Güner konuşmacı olarak katıldı. 30 üretici kadının katındığı eğitimde, kooperatifçilikte üretim, tedarik ve değerinden örgütlü satışlarla birlikte kırsal kalkınma, kadınları başarıya götüren faktörler 3 ana başlıkta işlendi.

Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bahadır Güner, kadın üreticilere toplumun ihtiyacı olan ürünleri üretmek için bir araya gelmelerinin, üretim verimliliklerini artırmanın, kısa tedarik zincirleri ile doğrudan topluma erişmenin, bilgi paylaşımının, finansal hizmetlere ve tarımsal desteklere ulaşmanın, doğal kaynakların etkin kullanımı gibi konularda bilgiler aktardı. Burada öğrenilen bilgilerin üretimde verimi artıracağı gibi ürünün en kısa yoldan üretici ile buluşması ve kooperatifçiliğin önemine değinildi. Aynı zamanda finansal zorlukların aşılması ya da finans desteği konusunda hangi kurumlara başvurulması gerektiği konusunda uyarılar yapıldı.

Üç gün süren eğitim sonunda üretici kadınlar, oldukça yararlı bilgiler edindiklerini belirterek, düzenleyenlere teşekkür etti.