Ankara Belediyesi'nden okula ABD bayraklı yardım!

Ankara Belediyesi'nden okula ABD bayraklı yardım!
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Sincan'daki Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'na yapılan yardımlarda ABD bayrakları ve ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait logoların olması dikkat çekti. İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral konuyu Meclis'e taşıdı.

Ankara Sincan'da bulunan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'na Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yardımlar sosyal medyanın gündemine oturdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere yapılan kışlık kıyafet, ayakkabı, bot ve montlarda ABD bayrağının ve ABD Deniz Kuvvetleri'nin resmi logosuna benzeyen sembollerin olduğu görüldü.

Belediyeye bir sivil toplum örgütü tarafından verildiği öne sürülen ürünler velilerin büyük tepkisini topladı. 

1-20181114174816.jpg

2-20181114174824.jpg

İYİ PARTİ MECLİS'E TAŞIDI

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, geniş yankı bulan olayı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'na taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından cevaplandırılması için soru önergesi veren Oral, Bakan Selçuk'a şu soruları yöneltti:

1- Ankara Sincan Yavuz Sultan Selim Ortaokulu'nda yukarıda belirtilen yardım dağıtımından Bakanlığınızın haberi var mı?

2- Aynı yardımlar Ankara'da başka okullarda dağıtılmış mıdır?

3- Yardımların Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gönderildiği ve ABB'ye de bir sivil toplum örgütü tarafından bağışlandığı doğru mudur? Doğru ise yardımlar ABB'ye hangi sivil toplum örgütü tarafından verilmiştir?

4- Üzerinde ABD bayrağı ve ABD ile ilgili bir logo bulunan kutuları içeren yardımla alakalı Bakanlığınız tarafından bir önlem alınmış mıdır? Ya da ilgili yardım dağıtımıyla alakalı olan yetkililerle ilgili bir soruşturma başlatılmış mıdır?

5- Ortaokul öğrencisi bir çocuğun, üzerinde ABD bayrağı olan yardımı alması, ABD'den yardım alıyormuş algısı yaratmayacak mıdır? Bu durumun öğrencinin milli bilincinde ve psikolojik gelişiminde yaralayıcı bir etki bırakacağını düşünüyor musunuz? Bu durumun telafisi için bir planınız var mıdır?

sdfsdfsdf.jpg

İlgili Haberler