Ankara tren kazasında ölü sayısı kaç? İsimleri belli oldu mu

Ankara tren kazasında ölü sayısı kaç? İsimleri belli oldu mu
Ankara Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren ile kılavuz treniyle çarpıştı. Meydana gelen feci tren kazasında kaç ölü var? Hayatını kaybeden vatandaşların kimlikleri belli oldu mu

Feci kazada bilanço ağırlaşıyor!

Ankara tren kazasında kaç ölü var? Kazada ölenlerin isimleri belli oldu mu? Yüksek Hızlı Tren ile Marşendiz istasyonunda klavuz treniyle çarpıştı. 3 makinist 6 vatandaş olmak üzere 9 ölü, 47 yolcu yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Ankara Valisi Şahin, "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz hemen olay yerine sevk edildi. 43 yaralı var, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı. Halen UMKE, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmamamasını umut ediyoruz" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu" denildi. 

ANKARA TREN KAZASINDA KAÇ ÖLÜ VAR?

Yüksek Hızlı Tren kazasında ölü sayısı 9'a, yaralı sayısı ise 47'ye ulaştı. Hayatını kaybedenler arasında 3 makinistin olduğu öğrenildi. Hayatını kaybeden makinistlerden Hulusi Böler'in acı haberi memleketi Tokat'a ulaştı. 

PROF. DR. BERAHİTDİN ALBAYRAK'TA O TRENDEYDİ

ANKARA'daki tren kazasında hayatını kaybeden Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Berahitdin Albayrak'ın,  konuşmacı olacağı Konya Bilim Merkezi'nde Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu Bilim Genç (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen söyleşiye gelmek için yolculuk yaptığı belirlendi. 

ÇOCUK HASTALIKLARI UZMANI DR. TAHSİN ERTAŞ

Kazada ölen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Tahsin Ertaş’ın ise Konya'da haftada 2 gün görev yaptığı özel hastaneye gitmek üzere trene bindiği ortaya çıktı. Ankara'da oturan ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Dr. Ertaş’ın Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen yakınları da büyük üzüntü yaşadı.

BAKAN ERSOY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) kılavuz lokomotifle çarpışması sonucu meydana gelen kazada yaşamını yitirenler için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Ersoy, Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Ankara'da yaşanan elim tren kazasında yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza ise acil şifalar diliyorum." ifadelerini kullandı.

ADALET BAKANI: SONUNA KADAR TAKİP EDİLECEK

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ankara'daki tren kazasıyla ilgili "Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli adli soruşturmayı titizlikle takip edecek, görevlendirdiği savcılar marifetiyle bütün delilleri, bilgileri, bulguları dikkate alarak, bu konuda ihmal, kusur, kasıt, bir eksiklik olup olmadığını sonuna kadar takip edecektir." değerlendirmesini yaptı.

Gül, TBMM Genel Kurulu'nda, 2019 Yılı bütçe görüşmelerinde, Ankara'da Yüksek Hızlı Tren ile yol kontrolü yapan kılavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazayla ilgili açıklamada bulundu.

Kazada ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Gül, kazayla ilgili hemen idari soruşturmanın başlatıldığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının üç savcıyı olayla ilgili tahkikat yapmak üzere görevlendirdiğini bildirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının gerekli adli soruşturmayı da titizlikle takip edeceğini, görevlendirdiği savcılar marifetiyle bütün delilleri, bilgileri, bulguları dikkate alarak bu konuda ihmal, kusur, kasıt, bir eksiklik olup olmadığını sonuna kadar takip edeceğini belirten Gül, "Tüm hukuki yollara başvurulacaktır. Bizler de bu konunun takipçisi olacağız." dedi.

Hızlı trenin vatandaşlara çok büyük hizmet getirdiğini vurgulayan Gül, "Tüm modern teknolojik imkanlarla bunlar yapılmıştır." ifadesini kullandı.

Gül, ilgili bakandan yeni bilgi geldiği zaman bunu Genel Kurula aktaracağını söyledi. 

YÜKSEK HIZLI TREN KAZASI NASIL OLDU

Kaza, saat 06.30 sıralarında Yenimahalle ilçesinde meydana geldi. Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere, Yüksek Hızlı Tren Garı’ndan hareket eden yüksek hızlı tren, yaklaşık 4 dakika sonra Marşandiz İstasyonu’na geldiğinde yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtilen yüksek hızlı trenin iki vagonu raydan çıktı. Kazanın olduğu bölgede bulunan üst geçit de vagonların üzerine yıkıldı. Kazanın ardından bölgeye çok sayıda itfaiye sağlık, polis ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada, ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi, 46 kişi de yaralandı. Vagonlardan çıkarılan yaralılar, bölgedeki hastanelere kaldırıldı.

YÜKSEK HIZLI TREN SEFERLERİ BAŞLADI 

Ankara’dan Konya’ya gitmek üzere saat 06.30’da hareket Yüksek Hızlı Tren 06.36’da Marşandiz İstasyonu girişinde yol kontrolünde görevli kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada, 3’ü makinist 9 kişi hayatını kaybetti, 47 kişi yaralandı. Kazanın ardından karşılıklı yapılan Ankara-Konya YHT seferleri iptal edildi. Kaza sonrası sabah saatlerinde seferlerin iptal edilmesiyle Konya Tren Garı boş kalırken, seferler tekrar başladı. Saat 14.10’da Konya’dan Ankara’ya hareket edecek trenin yolcuları ellerinde valizleriyle gara geldi. Yüksek Hızlı Tren yolcuları, kazada hayatını kaybedenlere ve tüm Türkiye’ye başsağlığı, yaralananlara şifa dilediğinde bulundu. 
Yüksek Hızlı Tren kalkış saati olan 14.10’da Ankara’ya gitmek üzere Konya Gar’dan hareket etti. Konya'dan Ankara'ya karşılıklı olarak her gün 7 defa Yüksek Hızlı Tren seferi yapılıyor.