Ankara'da olağanüstü İdlib toplantısı: Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti

Ankara'da olağanüstü İdlib toplantısı: Türkiye Suriye'ye savaş ilan etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda üst düzey askeri isimlerin de aralarında bulunduğu bir heyeti İdlib gündemiyle acil topladığı öğrenildi.

Türk-Rus heyetlerinin görüşmesi sona ererken, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda olağanüstü bir toplantının yapıldığı bilgisi geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan güvenlik zirvesinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, MİT Başkanı Hakan Fidan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve üst düzey askeri yetkililerin de olduğu belirtilirken, toplantının gündem maddesinin İdlib olduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada toplantı doğrulanırken, görüşme iki saat sürdü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kurmaylarıyla bir güvenlik toplantısı yapmıştır. 2 saat önce başlayan toplantı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilmiştir." ifadesine yer verildi.

TÜM HEDEFLER VURULUYOR!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Zirvede, Esed rejiminin yüz binlerce Suriyeli'nin ölümünden sorumlu olduğu vurgulanarak, namlusunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin hak ve menfaatlerini korumak üzere görev yapan askerlerimize doğrultan gayrı meşru rejime misliyle mukabele edilmesi kararlaştırılmıştır.

Bu kapsamda hava ve kara ateş destek unsurlarımızla rejimin bilinen tüm hedefleri ateş altına alınmıştır, alınmaya devam etmektedir. Bu vesileyle rejimin işlediği insanlığa karşı suçların durdurulması amacıyla Astana Süreci'nin tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. Geçmişte Ruanda'da, Bosna Hersek'te yaşananların bugün İdlib'de tekrarlanmasına seyirci kalınamaz; kalınmayacaktır. Kahraman askerlerimizin kanı yerde bırakılmayacaktır. Suriye sahasında devam eden faaliyetlerimiz, bayrağımıza uzatılan eller kırılana dek sürecektir." dedi.

AKŞENER PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefonda görüşen Akşener'in, gelişmeleri takip etmek üzere Ankara'ya geçeceği bildirildi.

İYİ Parti'den yapılan açıklamada, "İYİ Parti Genel Başkanı sayın Meral Akşener İdlip'te meydana gelen gelişmelerle  ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanı ile telefonda görüştü..  Sayın Genel Başkan Balıkesir programını iptal ederek, gelişmeleri takip ve değerlendirmek üzere Ankara'ya dönüyor" ifadelerine yer verildi.

KILIÇDAROĞLU: KURMAYLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. Parti yöneticileri ile görüştü. Toplantıda, Hatay milletvekillerinin gelişmeleri takip için Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile kente gönderildiği öğrenildi.

BAHÇELİ, DİVAN ÜYELERİYE TAKİP EDİYOR

Milliyetçi Hareket Partisi (CHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise divan üyeleriyle birlikte Suriye ve İdlib'deki gelişmeleri takip ettiği belirtildi.

MHP'den yapılan açıklamada, "Genel Başkanımız, saat 23.00 itibarıyla genel merkezde gelişmeleri takip etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

1214638.jpg

İlgili Haberler