Bir sürü maaşlı Hilal Kaplan'dan Erdoğan'ın yağlarını eriten yazı. Anlaşıldı merkez, görev tamam

Bir sürü maaşlı Hilal Kaplan'dan Erdoğan'ın yağlarını eriten yazı. Anlaşıldı merkez, görev tamam
Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Erdoğan'ın Twitter'dan yapmış olduğu İsveç ve Finlandiya açıklamasına yanıt verdi.

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Erdoğan''ın Twitter hesabından yapmış olduğu İsveç ve Finlandiya''nın NATO üyeliği üzerine olan değerlendirmelerine karşılık verdi. 

Erdoğan, iki ülkenin NATO üyeliklerinin kabulünün riskli olduğu belirterek, ''''Türkiye''nin bu konudaki yaklaşımının fırsatçılık değil, terörle mücadele konusunda ilkeli bir duruş olduğunu'''' vurguladı. 

''''SAMİMİYETİN YOLU TERÖRLE MÜCADELEDEN GEÇER''''

Ortak güvenlik temasında samimiyetin yolunun terörle mücadeleden geçtiğini kaydeden Erdoğan, ''''Teröriste kolayca yol verenler bir tehdit karşısında nasıl bizimle ortak mücadele edecek? Teröristle bu kadar iç içe geçenler ortak düşmana karşı nasıl dirayetli duruş sergileyecek?Bizim güney sınırlarımızı teröristlere karşı korumak için yürüttüğümüz harekâtlara “işgal” diyecek kadar meseleden uzak olanlar ortak düşmana karşı nasıl yanımızda yer alacak?'''' diye sordu.

''''TAVRIMIZI DEĞİŞTİRMEYECEĞİZ''''

Sorularına tatmin edici cevaplar almadan tavrını değiştirmeyeceğini belirten Erdoğan, ''''Ümit ediyoruz ki hem Finlandiya ve İsveç hem de onların üyeliği için canhıraş uğraş gösterenler Türkiye’nin güvenlik hassasiyetlerini anlar ve gereğini yapar'''' sözlerini kullandı. 

''''NATO''NUN EN BÜYÜK İKİNCİ ORDUSUNUN BAŞKOMUTANI...''''

Erdoğan''ın paylaşımını alıntılayarak karşılık veren Hilal Kaplan ise Erdoğan''a, ''''İsveç ve Finlandiya’ya, NATO’nun en büyük ikinci ordusunun Başkomutanı’ndan sorular...'''' ifadesini kullanarak karşılık verdi.

İşte o tweet dizisi:

İlgili Haberler