Anlayana bu tokat fazlasıyla yeter!..

30 Ağustos kutlamalarına yasaklama getiren zihniyet bozguna uğrayıp tek kelimeyle rezil oldu. Sabahtan itibaren televizyonlara baktım, en hükümet yanlıları bile kutlamalara iyi yer ayırdılar. AK Parti yöneticileri, yaptırılan antipropagandada yetersiz kaldılar. Tümüyle hemen her önemli şehrimizin en önemli meydanlarında 98. zafer yılımızın kutlamalarına şahit olduk.

Duvarlar yıkıldı

Hani kutlanmayacaktı?.. Baktık ki Taksim Meydanı'nda gazilerle generaller kolkola. Yüce yargı yöneticilerine Beştepe gölgelemesi de silindi. Önce bazı savcılar, sonra kimi tetkik hakimlerine katılım izni verildi.

Bu konuda en çok şaşırtan, bir zamanlar Atatürkçülüğüne dair kitabael bastığım Süleyman Soylu'nun tutumu oldu. Mahallemin çocuğunun 10 Kasım günü sirenlerle birlikte gözlerinden yaşlar geldiğine bizzat şahit olmuştum.

Peki ne oldu Soylu'ya?

Yakından tanıyanlar çok iyi bilirdi, çok iyi Atatürkçüydü. Merhum Şakir Süter'i CelalAdan'la birlikte gazeteye ziyarete geldiklerinde büyükönderi yere göğe koyamazlardı.

O kadar mı baskı altında?..

Dıştakiler boş durmuyor

Bu aralar bakıyorum Almanya Şansölyesi Angela Merkel'in başını çektiği Türk düşmanları yine bize karşı her türlü caydırıcılığı deniyorlar. 24 Eylül'de de Türkiye'ye uygulayacakları müeyyideleri karara bağlayacaklar.

Bir tarafta Trump, sözümona diyalog istiyor, diğer taraftan onun gemileriyle tatbikata çıkıyoruz. Kimilerinin itirazı, dış politikada bazı politikacılarımızın diyalog dilini terketmiş olmaları. Hani bir laf vardır, "Kavgada ilk yumruğu atan kazanır" diye... Dr. Bahadır Kaleağası'nın dediği gibi yine de diplomatik ağızın kullanılmasından yana olunmalı. Nasılsa Avrupa Birliği krize bizden yana bakmıyor ve bakmayacak.

Önemli olan enerji Bakanı Fatih Dönmez'in sözleri:

"Yakında 2 bölgeden daha müjde gelecek."

Tesadüf mü oldu?

Dün, gün ortasında birden bire, keşfedilen ilk doğalgaz bölgemiz Alaplı'dan yayın yapıldı. Folkloru,türküleri uzun uzun verildi. Ardından İstiklal Savaşı için ne kadar türkü varsa onların okunmasına geçildi. Tabi, ilk olarak da Kastamonu yöresinden, "Çanakkale İçinde Aynalı Çarşı"... TRT'de adeta Kastamonu günüydü; çalındı, söylendi, oynandı, müzeler, tarihi yerler gezildi. İçimden, "İnşallah Ahmet Yabuloğlu da seyrediyordur" diye geçirdim.

Gündemin en flaş haberiyse Yunanlı'nın sözde gösteri yaptığı yerden kalkan 6 Yunan savaş uçağının bizim jetlerimiz tarafından gerisin geri püskürtülmesiydi.

Kavuk layığını buldu

Ortaoyununun piri üstadı Kel Hasan Efendi'nin emaneti kavuk, kaşla gözarası el değiştirdi. Sırasıyla İsmail Dümbüllü'ye, Münir Özkul'a, Ferhan Şensoy'a geçen kavukson olarak Rasim Öztekin'deydi. Sevgili kardeşim Rasim Öztekin de kavuğ Şevket Çoruh'a devrediverdi. Seçimini beğendim ve takdir ettim. Rasim ve eşi Esra'nın benim gönlümdeki başka bir yeri vardır.

Şampiyon Fenerbahçe

Transferlere bakıyoruz, eski tabirle en ateşin ekip Fenerbahçe... Sarı-Lacivertliler her zamanki gibi transfer şampiyonu olacak ama hız kesmezse Koç Holding batacak gibi... Tabi ki bu işin şakası... Bazı acurlar ciddiye alıp ters anlamasın!..

***

Hey gidi Bursaspor... Süper Ligimizin 5 şampiyonundan biri... Ama yeşil-beyazlı ekip battı, batacak halde... Kongre dahi yapamıyorlar. Kim aday olursa yuhalanıyor...Yazık ki yazık...

***

Şenol Güneş'in Hasan Doğan Tesisleri'nde yaptığı basın toplantısında hep aynı tekrarları dinledik. TRT ekibinin "Arsenal-Liverpool maç yayını var" uyarısında bulunup işi bir an önce bitirme  gayreti Güneş'i epeyi sinirlendirdi. Neticede Wembley'deki finale yetişildi.

***

Yeni futbol sezonu için geri sayım sürerken televizyonların spor servisleri de hazırlıklarını yapmakta. Bu anlamda devletin spor kanalı iyi gidiyor. Erbatur Ergenekon, tuna Akdemir, Erman Gönlüşen, tabi ki İbrahim Kırkayak ve Alp Pehlivan performanslarıyla göz dolduruyor.

 

Günün Sözü

----

Ancak küçük insanlar birbirini küçümser. Halil Cibran

 

Yazarın Diğer Yazıları