Anne sütünü sağmak sütü artırır mı? Süt çoğalır mı?

Anne sütünü sağmak sütü artırır mı? Süt çoğalır mı?
Bazı annelerin doğumdan hemen sonra sütü gelmez ve sütü artırmak için birçok yöntem denenir. Süt sağmak da denenen bu yöntemlerden birisidir. Peki, anne sütünü sağmak sürü artırır mı? Süt sağmak sütü çoğaltır mı? Anne sütü artması ile ilgili merak edilenler haberimizde.

Emziren annelerin en büyük korkuları arasında sütünün azalması yer alır. Birçok anne ise süt sağımı yaptığında sütün azalacağını düşünür. Peki, anne sütünü sağmak sürü artırır mı? Süt sağmak sütü çoğaltır mı? Anne sütü artması ile ilgili merak edilenler haberimizde.

ANNE SÜTÜNÜ SAĞMAK SÜTÜ ARTIRIR MI?

Anne sütünü bazı durumlarda sağmak gerekebilir. Anneler merak etmesinler, anne sütünü sağdıkça anne sütünü artırır ve süt çoğalır. Ancak anne sütünü artırmanın önemli adımlarından bir tanesi aslında bebeğin emmesidir. Bebek eğer emiyorsa sütü artıran en önemli unsur budur. Çünkü bazı anneler memem sarkmasın diye sütü sağıp bebeğe veriyorlar bu zor durumlarda tercih edilmesi gereken bir yöntemdir.

 

Bebeği emzirmek duygusal açıdan hem bebeği, hemde anneyi rahatlatacağı için süt salınımı da artacaktır. Emzirmek ayrıca annelik duygusunu pekiştirir ve bebeğiyle anne arasında güçlü duygusal bir bağ oluyor. Bu nedenle mecbur kalınması dışında bebek emzirilmelidir.

Bebeği memeden emzirmek daha sağlıklıdır. Fakat bebek memeden emzirilemiyorsa, sütün kesilmemesi için süt sağma yöntemine başvurmalı. Süt sağma hem sütün kesilmemesini sağlar, hem bebeği doyurur, hem de anne memelerinin şişmesini önler. Ayrıca artık çok kaliteli süt sağma makineleri olduğu için çok rahat anne sütü rahatlıkla sağılabilmektedir.