Parmağını yedi. Antalya'da kurt dehşeti

Parmağını yedi. Antalya'da kurt dehşeti
Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hayvanlarını otlatan çoban Mesut Şahin kurt saldırısına uğradı. Şahin’in sağ el serçe parmağı koptu. Hastanede tedaviye alınan Şahin, "Yerden taş alıp burnuna vurunca bıraktı. Taşı vurmasam belki de beni öldürecekti" diye konuştu.

Antalya'da kurt dehşeti: Adamın parmağını kopardı

Döşemealtı ilçesine bağlı Akkoç Mahallesi Kargın mevkiinde dün saat 16.00 sıralarında, hayvanlarını otlatan çoban Mesut Şahin çalılıkların arasından çıkan kurdun saldırısına uğradı.

Yere düşen Mesut Şahin, kurtla uzun süre mücadele etti. Mesut Şahin, yerden aldığı taşla başına vurduğu kurdu uzaklaştırmayı başardı.

Kurt, Şahin’in sağ el serçe parmağını kopardı ve çeşitli yerlerinden yaralanmasına neden oldu. Mahalle muhtarı kuzeni Osman Şahin''i arayıp yardım isteyen Mesut Şahin, kendi aracıyla ilçedeki hastaneye kaldırıldı.  Mesut Şahin, ilk müdahalenin ardından kuduz takibi ve aşısı için Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi''ne sevk edildi.

Mesut Şahin, geçmişte yaklaşık 20 hayvanını kurtların telef ettiğini belirterek “Hayvanlarımın başında beklerken kurt çalıların arkasından çıkarak birden bana saldırdı. Bacaklarını üzerime atarak beni yıktı. Parmağımı kopardı, elimi ve ayağımı yaraladı. Olay 10 saniye içinde oldu. Yerden taş alıp burnuna vurunca bıraktı. Taşı vurmasam belki de beni öldürecekti" ifadelerini kullandı.

Mahallelerinde yıllardır bu sorunun yaşandığını, hayvan üreticilerinin çaresiz olduğunu söyleyen muhtar Osman Şahin ise “Çoğaldıkça artık vatandaşa da saldırmaya başladılar. Buna bir çözüm bulunsun" dedi.

İlgili Haberler