Antalyaspor teknik direktörü Tamer Tuna'dan Nazım Sangare açıklaması

Antalyaspor teknik direktörü Tamer Tuna'dan Nazım Sangare açıklaması
Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Tamer Tuna'dan Nazım Sangare açıklaması

DHA

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Kırmızı beyazlı takım hakkında değerlendirme yapan Tuna, sezona hazırlık sürecini iyi değerlendirmiş takım olarak bu hafta Gençlerbirliği maçında da sonucunu alacaklarını söyledi.

Yeni sezona hazırlık sürecinde İstanbul'daki turnuvada takımının Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye farklı skorla yenilmesini değerlendiren Tuna, turnuvada sonuçların hazırlık aşamasının karşılığı olmadığı periyodu yaşadıklarını belirtti. Tuna, milli takımda oynayan oyuncuların dönmesi ve sakatlıkların sona ermesiyle Gençlerbirliği maçıyla lige en iyi şekilde başlayacaklarına inandığını vurguladı. 

nazim.jpg

"NAZIM LİGİN EN İYİ KANAT OYUNCULARINDAN"

Nazım Sangare ve Doğukan Sinik'in başka takımlara transfer olacağı yönündeki söylemleri değerlendiren Tuna, şunları söyledi:

"Oyuncularımıza teklifler var. Tabi ki menajerler ve kulüplerden gelen talep oluyor. Oyuncularımızın gitme arzusunu basından görüyoruz. Birebir konuştuğumuzda ayrılma zamanlarının doğruluğunu bizim Antalyaspor olarak değerlendireceğimiz an henüz yaşamadık. Nazım Sangare sağ kanat oyuncusu. Önde, geride, defansif oynayabiliyor. Ligin en iyi kanat oyuncularından biri. Böyle oyuncu bulmakta zorlanılıyor. Milli takımda da yer alıyor. Bünyamin sağ bek oyuncumuz. Geçen yıl ilk defa görev aldı."

"STOPER MEVKİSİNE KESİN TRANSFER"

Transfer çalışmalarına devam ettiklerine değinen Tuna, defans bölgesinde sayısal olarak eksik kaldıklarını belirtti. Transfer yapmayı istedikleri bölgeler bulunduğunu anlatan Tuna, "Şu anki bütçe ve kadro sayısı anlamında önümüzde 4 haftalık transfer sürecini daha iyi değerlendireceğiz. Stoper bölgesine yapacağımız transfer kesin. Aramıza katılan çok iyi oyuncular oldu. İyi oyuncular almak zorundayız" dedi. 

"NURİ ŞAHİN YÜZDE 80 HAZIR"


Nuri Şahin'in performansını değerlendiren Tuna, "Nuri Şahin aramıza geç katıldı. Antrenman şansını ve seviyesini görünce turnuvada görev vermek istedim. İyi maç çıkardı. Ligdeki refleksler farklı olabiliyor. Bunu bu hafta değerlendireceğiz. Nuri'nin ilk 11'de başlama süresi çok uzun değil. Hazırlık aşamasında yüzde 70, yüzde 80 seviyede diyebiliriz" dedi. Tuna, Sidney Sam'in hazırlık sürecinin devam ettiğini belirtti.