AÖL sınav sonuçları bugün açıklanır mı?

AÖL sınav sonuçları bugün açıklanır mı?
Liseyi açıktan okuyan milyonlarca öğrenciden AÖL sınav sonuçları açıklandı mı veya ne zaman açıklanır? soruları geldi. 8-9 Aralık AÖL sınav sonuçları ile ilgili açıklama geldi mi

AÖL sınav sonuçları bugün açıklanır mı? AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Oraöğretim liseyi açıktan okuyan öğrenciler 8-9 Aralık tarihleri arasında girdikleri sınav sonuçlarıyla ilgili bilgi almak istiyor. 13 Aralık 2018 tarihinde MEB, ÖDSGM sitesinde AÖL soru ve cevaplarını yayınlamıştı. Sınavdan en geç 20 gün sonra sonuçların açıklanacağı bekleniyor fakat Milli Eğitim Bakanlığı'dan net bir açıklama gelmedi.

AÖL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

Açık lise AÖL sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz haber sitemizde olacaktır.  Sınav tarihine göre sonuçların da 25 Aralık 2018 tarihinde açıklanması ön görülüyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLUNUR?
 
Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;
 
Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.
 
Diplomaları sonuçları açıklanmasından sonra en kısa süre içerisinde hazırlanarak koordinatör Halk Eğitim Merkezlerine gönderilecektir.
 
Mezun olduğuna dair belgeye ihtiyaç duyanlar işlemlerini yaptırdıkları irtibat bürolarına (Halk Eğitim Merkezi ve Mesleki Eğitim Merkezi) başvurabilirler. (Çok zorunlu olmadıkça, çıkma belgesi istemeyiniz bunun yerine "İlgili Makama"mezuniyet yazısı alabilirsiniz.)
 
"Mezuniyet incelemesinde" olan öğrenciler çıkma belgesi alamazlar. Mezuniyet İncelemesinde olan öğrencileriin durumları gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra mezun konuma geleceklerdir.