AP Başkanı'ndan şok açıklamalar

AP Başkanı'ndan şok açıklamalar
15 Temmuz'dan sonra sessizliği bürünen Avrupa Parlamentosu Başkanı Schulz, Başbakan Yıldırım ile yaptığı basın toplantısında şok ifadeler kullandı. Schulz, "Darbenin üzerinden 48 saat geçmeden binlerce kişinin nasıl tespit edildiğini anlayamıyoruz" dedi.

Terör örgütü PYD'nin başı Salih Müslim'i onur konuğu olarak ağırlayan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz darbe girişiminnden sonra ilk kez Türkiye'ye geldi. Başbakan Binali Yıldırım ile bir görüşme gerçekleştiren AP Başkanı, düzenlenen ortak basın toplantısında şoke eden ifadeler kullandı.

Schulz, yaptığı açıklamalarla adeta Darbe girişiminde bulunan FETÖ'cüleri akladı. AP Başkanı, darbe girişimine, halkın üzerine ateş açılmasını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı sokağa davet etmesini canlı olarak TV'den takip ettiklerini belirtti. Schulz, "Darbenin üzerinden henüz 48 saat bile geçmeden binlerce insan darbeci olmaktan dolayı tutuklandı. Bu kadar kısa sürede bu kadar çok sayıda insanın darbeci olduğunun nasıl anlaşıldığını çözemiyoruz" açıklamasında bulundu.

AP Başkanı'nın bu açıklamalarına cevap veren Başbakan Yıldırım, "Türkiye'de hukuk her şeyin üzerindendir, yargılamalar hukuki çerçevede devam etmektedir. İlerleyen günlerde suçsuz olan varsa da tespit edilecektir" şeklinde cevap verdi.

İkilinin gerginliği dikkat çekti.

İlgili Haberler