Doğa korunacak. Apple'ın CEO'su açıkladı: Yenilenebilir enerjiye yatırım

Doğa korunacak. Apple'ın CEO'su açıkladı: Yenilenebilir enerjiye yatırım
Apple CEO'sunun isteği üzerine Apple’ın Çevre Politika ve Sosyal Girişim Başkan Yardımcısı Lisa Jackson açıklama yaptı. Apple, 213 üretim ortağıyla 25 ülkede tüm ürünlerinde yenilenebilir enerjiyle çalışacak.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Apple, önümüzdeki yıllar için 16 gigawatt yenilenebilir enerji hedefinin 10 gigawatt olan kısmını gerçekleştirdiğini belirtti. 2021 yılı içerisinde yenilenebilir enerji projeleriyle birlikte 13.9 milyon metrik ton karbon emisyonunu azalttığını açıklamıştı.

Şimdi ise Apple CEO''sunun yönlendirmesiyle gelen bu başarılarının ardından yaptığı açıklamada 213 üretim ortağıyla 25 ülkede tüm ürünlerinde yenilenebilir enerjiyle çalışma sözü verdi. Şirket, tüm tedarikçilerinin karbon nötr olması yani sıfıra ulaşması için çalışmalarını 2030 yılına kadar hızlandıracak.

Apple’ın Çevre Politika ve Sosyal Girişim Başkan Yardımcısı Lisa Jackson konuyla alakalı olarak “Üretim ortaklarımızın birçoğunun dünya çapında daha fazla yenilenebilir enerji üreterek iklim krizini ele almak için yaptığımız acil çalışmaya katılmasından gurur duyuyoruz. Temiz enerji hem iş hem de gezegen için iyidir. Yenilenebilir kaynaklara geçişimizde öğrendiklerimizi paylaşarak, daha yeşil bir geleceğe giden yolu işaret etmeye yardımcı oluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

İlgili Haberler