Apple uyardı. Gizliliği koruyayım derken bilgisayarınızı bozabilirsiniz

Apple uyardı. Gizliliği koruyayım derken bilgisayarınızı bozabilirsiniz
Apple’dan pek çok kişinin gizliliği korumak için kullanmadığı ve üzerini çeşitli aksesuarlarla kapatmayı tercih ettiği bilgisayarların ön kameralarıyla ilgili çok önemli bir açıklama geldi. Açıklamada, bu tip kamera tıkaçlarının asla kullanılmaması gerektiği ve bu tip aksesuarların cihazlara büyük bir zararı verdiği belirtildi. İşte şirketin kullanıcılarına yaptığı uyarı ve tavsiyeler.

Hürriyet’te yer alan haberde, pek çok kişi bilgisayarlarının ön kamerasını kullanmayarak kapatmayı tercih ediyor. Fakat bu aslında büyük bir risk oluşturuyor.

yenicag-bilgisayar1.jpg

Kullanıcılar, kameralarını kullanmadıklarında genelde üzerini kapatmak için çeşitli aksesuarlar kullanıyorlar. Gizliliğinizi koruyayım derken bilgisayarınızı bozabilirsiniz.

yenicag-bilgisayar2.jpg

Apple'dan yapılan açıklamaya göre, bu tip kamera tıkaçları asla kullanılmamalı. Çünkü bu tip aksesurların cihaza büyük bir zararı oluyor.

yenicag-bilgisayar4.jpg

Bazı dizüstü bilgisayar modelleri ve Macbook modelleri, ekran ile klavye arasında neredeyse hiç boşluk kalmayacak şekilde tasarlandığından, kamera kapağı takılıyken bilgisayarın kapağını kapatırsanız ekrana hasar verebilirsiniz.

yenicag-bilgisayar5.jpg

Bunun dışında kameranın üzerinin kapatılması ayrıca ortam ışığı sensörüne de engel olduğundan otomatik parlaklık ve True Tone gibi özelliklerin çalışmasını engelliyor.

yenicag-bilgisayar7.jpg

Apple'ın ise bu konuda bir tavsiyesi var: Kamera kapağı kullanmak yerine, kamera gösterge ışığı sayesinde kameranızın etkin olup olmadığını görebilir ve Sistem Tercihleri bölümünde hangi uygulamaların kamerayı kullanabileceğini belirlenebilir.

yenicag-bilgisayar8.jpg

Eğer işiniz gereği kameranın üzerini mutlaka kapatmanız gerekiyorsa ekranın hasar görmemesi için şu adımlar izlenmeli:

yenicag-bilgisayar9.jpg

Kamera kapağının normal bir yazıcı kağıdından (0,1 mm) daha kalın olmamasına dikkat edin.

yenicag-bilgisayar10.jpg

Yapışkan kalıntısı bırakan bir kamera kapağı kullanmaktan kaçının.

yenicag-bilgisayar12.jpg

0,1 mm'den daha kalın bir kamera kapağı takarsanız bilgisayarınızın kapağını kapatmadan önce kamera kapağını çıkarın.