Apple CEO'sundan flaş açıklama: Bizi izlemeye devam edin neler sunabileceğimizi göreceksiniz

Apple CEO'sundan flaş açıklama: Bizi izlemeye devam edin neler sunabileceğimizi göreceksiniz
Apple VR/AR gözlüğü üzerinde çalışıyor. Resmi açıklama gelmese de bazı bilgiler her geçen gün sızdırılıyor. Apple VR ile ilgili ilk resmi bilgiyi Apple'ın CEO'su Tim Cook verdi.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Bugüne kadar herhangi bir Apple yöneticisi AR girişimleri hakkında halka açık demeçler paylaşmadı. Ancak Apple CEO’su Tim Cook ise şirketin bir AR aygıtı üzerinde çalıştığını ima eden ifadeler kullandı. CEO Cook, VR/AR donanımı üzerinde araştırma yapması için bir takım kurduklarını doğruladı.

China Daily USA ile konuşan Tim Cook, AR pazarında başarılı olmak için cihazlarda nelere dikkat edilmesi gerektiğini değerlendirdi. CEO, şirketin AR yazılımlarından daha fazlasını yapmak istediğini belirtti. “Bu alanda gördüğümüz fırsatlar bizi daha fazla heyecanlandıramazdı” şeklinde konuştu.

Röportaj sırasında AR/VR teknolojileriyle ilgili iddialı demeçler vermeyi ihmal etmeyen Cook, yine de AR aygıtını onaylamış değil. Ancak şirket yöneticisinin açıklamaları, Apple’ın bu pazarda kesinlikle bir ürün sunmak istediğini gösteriyor.

“Bizi izlemeye devam edin, neler sunabileceğimizi göreceksiniz” diyen Tim Cook, iPhone ve iPad’deki AR deneyiminden öğrendiklerini diğer cihazlarında da kullanacaklarını söyledi.

Şu anda sızdırılan iddialara göre Apple iki farklı gözlük üzerinde çalışıyor. Birincisi, Meta’nın Project Cambria isimli AR ve VR deneyimini birleştiren prototipine benzeyecek. Diğeri ise klasik VR teknolojilerinden beslenecek Apple Glasses olacak.

İlgili Haberler