Apple yeni yüzünü tanıttı

Apple yeni yüzünü tanıttı
Apple bu akşam Türkiye saati ile 20:00'da başlayan etkinlikte yeni Macbook Pro ve yeni özelliği Touchbar'ı teknolojiseverlerle buluşturdu.

Apple bu akşam Hello Again (Tekrar Merhaba) etkinliğinde Macbook Pro, Macbook Air ve ekran kalitesiyle dikkat çekecek olan iMac 5K’yı da tanıtıyor.

MACBOOK’TA YÜKSEK HIZ ARTIŞI

Oyunlarda yüzde 60, video editlemede yüzde 57, 3D uygulamalarda yüzde 130 hız artışı sağlayacak olan yeni Macbook kullanıcıya yüksek hız deneyimi yaşatacak. Yeni Macbook Pro’da Intel Core i7 işlemci bulunuyor. Radeon Pro grafik yongasına sahip olan Macbook Pro bir önceki modeline göre iki kattan daha hızlı işlem performansı sunacak.

YEPYENİ BİR ÖZELLİK “TOUCHBAR”

Önceki Apple ürünlerinde yer almayan bir özellik de bu tanıtımda görücüye çıkıyor. Touchbar isimli bir dokunmatik retina ekran klavyenin üst bölümünde yer alacak ve bu alana sık kullanılan uygulamalar yerleştirilerek kullanım kolaylığı sağlanacak. Macbook Pro’ya eklenen Touch ID ile artık Macbook Pro parmak iziyle açılabilecek.

APPLE TV TELEVİZYON ALGISINI DEĞİŞTİRECEK

Apple CEO’su Tim Cook televizyon izleme şekliniz değiştirecek bir uygulama olacağı iddiası ile TV adlı Apple TV uygulamasını da tanıttı. Sosyal medya deneyimi ve televizyon keyfini aynı anda sunacak olan Apple TV’nin getireceği yeniliklerin tanıtılmasından sonra, yıl sonuna kadar MineCraft oyunun Apple TV’ye geleceğini açıklandı.