Apple’ın internet sitesi yine kapandı! Sebebi ne?

Apple’ın internet sitesi yine kapandı! Sebebi ne?
Apple zam mı yapmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz gün yeni ürünlerini tanıtan şirket, internet sitesini bakıma aldı.

ShiftDelete''den elde edilen bilgilere göre; Geçtiğimiz günlerde Peek Performance isimli bir etkinlik düzenleyen Apple, tanıttığı ürünlerle kullanıcıların beğenisini kazanmayı başardı. Özellikle iPhone SE 2022 ve M1 Ultra işlemci ile dikkat çeken şirket, etkinliğin ardından bir de yaptığı zamlar ile gündeme geldi.

Ülkemizde satılan pek çok ürünün fiyatı değişirken, buna neden olarak ise dolar kurundaki dalgalanma gösterildi. Tam da müşteriler yeni fiyatlara alışmaya çalışırken ABD‘li teknoloji devinden bir hamle daha geldi. Apple Store‘un internet sitesi kapatıldı.

Apple, zam mı yapacak?

Sadece yeni bir ürün ekleyeceği ya da zam yapacağı zaman internet sitesini bakıma alan Apple, sanal mağazasını kapattı. Herhangi bir ürünü almak için satın al kısmına tıklayan kullanıcılar, “Hemen döneceğiz. Şu anda Apple Store’da bazı güncellemeler yapıyoruz. Lütfen yakında tekrar deneyin.” yazısı ile karşılaştı.

Belirtmekte yarar var ki bu durum illa zam anlamına gelmiyor. Apple, zam yapmak yerine Türkiye’de satılmayan HomePod mini gibi ürünleri satışa çıkarmak için mağazasını güncelliyor olabilir. Ancak, dolar kurunun son birkaç gün içerisinde yeniden yükseldiğini varsayarsak durum pek de öyle gözükmüyor.