Apple’ın CEO’su en büyük korkusunu açıkladı: Düşünme kabiliyeti kaybedeceğiz

Apple’ın CEO’su en büyük korkusunu açıkladı: Düşünme kabiliyeti kaybedeceğiz
Apple'ın CEO'su Tim Cook, dijital cihazlar tarafından gözetlenme hissinin düşünme kabiliyeti açısından azalmaya neden olacağı korkusundan bahsetti. Gizlilik konusunda da şüpheleri olan Cook, endişelerini dile getirdi.

Apple CEO’su Tim Cook, 7 Haziran 2022’de New York’ta düzenlenen Jazz at Lincoln Center’daki TIME100 Zirvesi’de konuştu. 

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; Yaptığı konuşmada Tim Cook, devamlı gözetlenme hissinin olumsuz sonuçlara neden olacağını belirtti. Bu durumun ise düşünme kabiliyeti açısından azalmaya neden olacağını söyledi. Beraberinde ise gizlilik duygusunun daha sınırlı olacağından endişe ettiğini dile getirdi.

Apple CEO’su yönetici zirvede, yönetici editörü John Simons‘a gizlilik kaybından korktuğunu söyledi. Ek olarak şu sözleri ekledi: “Sürekli gözetlendiğimizi hissetmeye başlarsak, davranışımız değişir. Daha az şey yapmaya başlarız. Bir şeyler hakkında daha az düşünmeye başlarız. Nasıl düşündüğümüzü değiştirmeye başlarız. Kendimizi kısıtladığımız böyle bir dünyada, toplumu büyük ölçüde değiştiriyor.”

Cook, insanların kendi özel verilerine sahip olmaması gerektiğini savunmanın zor olduğunu da ekledi. “Bir şirketin veya bu konuda herhangi birinin devreye girip bilgisiz bir şekilde verilerinizi boşaltabilmesi gerektiğiniz söylemek zor. Bu benim için büyük bir endişe.”

Tim Cook, bu sözlerinin yanı sıra iyimser olduğunu da belirtti. Apple’ın, kullanıcılara kendi verilerini ve özel yaşam tarzlarını güvence altına almalarına yardımcı olacak araçları sağladığını anlattı. Ayrıca Cook’un liderliğinde Apple, Steve Jobs’un başlatmış olduğu işi de sürdürdü. Son birkaç yıl içinde şirket, Apple ekosisteminin sunduğu gizliliğe odaklandı.

Buna örnek olarak ise iPhone’un kullanıcı verilerini nasıl koruduğunu vurgulayan bir reklama göstermek mümkün. Aynı zamanda Apple, kâr sağlamak için kişisel verileri kullanmayan birkaç büyük teknoloji şirketleri arasında yer alıyor. Tim Cook, gizlilik hakkındaki bu açıklamalarıyla birçok şeyi tarttığını da söyledi.

İlgili Haberler