AirPods kullananlara müjde!

AirPods kullananlara müjde!
Apple, egzersiz yaparken AirPods'un gerçek zamanlı bildirim vermesini sağlayacak. AirPods ile spor takibi nasıl yapılacak?

Spor yaparken AirPods kullanıcılarına gerçek zamanlı bildirim verilecek

ShiftDelete - Apple, fitness takip paketindeki özellikleri sürekli olarak geliştiriyor, örneğin en son Koşma Zamanı özelliği ile kullanıcıların daha tutarlı ve daha iyi koşular yapmasına fırsat tanıdı. Ancak yeni ortaya çıkan bir patent, Fitness+ için bir şeyleri değiştirme planları olduğunu gösteriyor: AirPods ile spor takibi yapmak mümkün mü?

Şu anda Apple Watch, teknoloji devi tarafından sunulan ve egzersizler sırasında hareketi izleyebilen birincil ürün olsa da, Apple, Fitness+’a Airpods’u dahil etmek istiyor. Apple Insider tarafından yayınlanan bir rapora göre patent başvurusu; hareketinizi ve konumunuzu algılamak, uzamsal sese yardımcı olmak ve Fitness+ egzersizleri sırasında hareketi ölçmek için AirPods’un nasıl kullanılabileceğini ele alıyor.

Apple, AirPods ile kullanıcıları formda tutacak

Apple Insider tarafından keşfedilen patent başvurusunun adı “Poz Algılamalı Kablosuz Kulaklık Sistemi”. Patent başvurusuna göre Apple’ın kablosuz kulaklıkları, kullanıcının hareketleri sırasında ivmeölçer gibi yön bilgilerini toplamak için çeşitli sensörlerden yardım alacak.

Rapora göre, ana elektronik cihaz (iPhone, iPad) kablosuz olarak kulaklığa bağlanabilir ve kullanıcının kafa hareketi rutini veya herhangi bir egzersiz performansını değerlendirirken, kullanıcıya yön ve geri bildirim sağlayarak spor takip sisteminin bir parçasını oluşturabilir.

Ayrıca geçen yıl Mayıs ayında yayınlanan bir rapora göre ikinci nesil Apple AirPods Pro‌, fitness takibine odaklanan güncellenmiş hareket sensörlerine sahip olacak. Bu iki rapor, Apple’ın Fitness+ için yeni planlarını daha belirgin hale getiriyor.

Yine de Apple patentlerinde alınan teknolojilerin her zaman gerçek ürüne ulaşmadığını da unutmamak gerekiyor. Ayrıca şirket bu teknolojiyi gelecek AirPods’a eklemeyi planlıyorsa en azından birkaç yıl daha beklemek zorundayız. Apple’ın ayrıca AirPods için duruş ve vücut sıcaklığı izleme dahil olmak üzere çeşitli sağlık özellikleri üzerinde çalıştığı söyleniyor.