App Store güncelleniyor. Uygulamalarda seçici olacak

App Store güncelleniyor. Uygulamalarda seçici olacak
App Store açıklama yaptı. Bir uygulamayı kaldırmadan önce son üç yıl içerisinde güncelleme alıp almadığına bakacağını duyurdu. Ayrıca uygulamalara bir kullanıcı sayısı belirleyecek. Bu sayının altında kalan uygulamalar silinecek.

ShiftDelete''de yer alan habere göre; Apple, artık uygulamaları App Store’dan kaldırmadan önce dikkat edeceği politikaları açıkladı. Firmanın yaptığı açıklamalara göre uygulamaları kaldırmadan önce son üç yıl içerisinde güncelleme alıp almadığına bakacak. Ayrıca minimum indirme sayısını karşılayamayan uygulamalar da artık mağazada kendine yer bulamayacak.

Teknoloji firması, yaptığı açıklamada App Store bakımının yıllardır devam ettiğini ve toplamda 2,8 milyona yakın uygulamayı mağazadan kaldırdığını açıkladı. Ek olarak şirket, bir uygulamayı kaldırmadan önce geliştiricilerine bir e-posta gönderiyor.

Apple uygulamayı kaldırmadan önce geliştiricilerin uygulamaya güncelleme yapması için 90 gün süre tanıyacağını bildirdi. Bu süre önceden yalnızca 30 gün ile sınırlıydı. Teknoloji devi Apple, ayrıca App Store mağazasından kaldırılan uygulamaların önceden indirilmiş olması halinde cihazlarda aynı şekilde çalışacağını belirtti.

 

İlgili Haberler