Apple'ın yeni ürününü Türk başkan yardımcısı tanıttı. Türkiye bu adamı konuşuyor. Ürün tanıtan Deniz Teoman kimdir?

Apple'ın yeni ürününü Türk başkan yardımcısı tanıttı. Türkiye bu adamı konuşuyor. Ürün tanıtan Deniz Teoman kimdir?
Apple, 13 Ekim'de gerçekleştirdiği lansman ile yeni iPhone ailesini görücüye çıkardı. Etkinlikte bir diğer önemli detay ise iPhone aksesuar ailesi MagSafe'yi tanıtan Türk mühendis Deniz Teoman oldu. Peki Deniz Teoman kimdir? Apple’da görevi ne?

Webtekno'nun haberine göre, Apple'ın beklenen "Hi Speed" (Merhaba, Hız) adlı etkinliğinde, teknoloji devinin üst yönetiminde görev yapan Deniz Teoman, lansmanın Türkiye'de en çok konuşulan detayı oldu. Etkinlikte İPhone 12 MagSafe özelliğini Deniz Teoman anlattı. Apple Başkan Yardımcısı Deniz Teoman kimdir?

15 YILDIR APPLE'DA ÇALIŞIYOR

Yüksek lisansını ABD'de yapan Deniz Teoman, 2005 yılından bu yana Apple bünyesinde çalışıyor. Şirketteki ilk görevini Macintosh bölümünde icra eden Teoman, ardından yıllar içerisinde mobil cihaz bölümünde görev aldı. Daha sonrasında ise Donanımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak Apple yönetiminde görev yapmaya başladı.

DENİZ TEOMAN TANITTI

Deniz Teoman'ın iPhone 12 ailesi ile birlikte tanıttığı MagSafe isimli ürün, telefonların manyetik bağlantı ile kılıf, kablosuz şarj cihazları ve cüzdanlar ile entegre olmasını sağlıyor. Diğer taraftan MagSafe adı, Apple için de yeni değil. Zira MacBook'ların şarj cihazları olan adaptörler de MagSafe olarak geçiyor.

MAGSAFE NEDİR?

MagSafe sayesinde kılıflar, kablosuz şarj plakaları veya cüzdanlar sağlam bir şekilde arka kısma yapışıyor. iPhone 12 aksesuar ekosistemi için MagSafe geri dönen proje de denebilir.

MAGSAFE MANYETİK BAĞLANTI TEKNOLOJİSİ NEDİR?

MagSafe manyetik bağlantı teknolojisi, iPhone 12 için yeniden düzenlenen bir özelliği piyasaya sürdü: MagSafe. iPhone 12 serisinin arkasında bulunan entegre bir mıknatısı ifade eden MagSafe, üçüncü parti üreticiler ile oluşturacağı geniş aksesuar ekosistemi için olanaklar sunmaktadır.