TRABZONSPOR İtalya'da zafer peşinde

TRABZONSPOR İtalya'da zafer peşinde
Ligde hayal kırıklığı yaşatan ancak Avrupa Ligi'nde rakip tanımayan Fırtına, Galatasaray'ın Devler Ligi dışına ittiği Juventus'a konuk olacak. Bordo mavili formayla Avrupa'da en çok gol atan isim olan Mandıralı, bu kez antrenör olarak Çizme'den avantajla

Süper Lig'de 21 hafta sonunda zirvenin 17 puan gerisinde kalarak şampiyonluk yarışından kopan Trabzonspor, ön elem turlarıyla birlikte çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik aldığı Avrupa arenasında tarihi sınavlarından birini daha verecek. Bordo mavililer, UEFA Avrupa Ligi 2. tur ön eleme turu ilk maçında Juventus'un konuğu olacak. Temsilcimiz, Galatasaray'a yenilerek Şampiyonlar Ligi dışında kalan rakibi karşısında avantajlı bir skor yakalamaya çalışacak. Trabzon formasıyla Avrupa arenasında 23 kez fileleri sarsarak rekora imza atan ve Mustafa Akçay'ın istifasıyla birlikte zorunlu olarak takımın başına geçen Hami Mandıralı, tarihi bir zafere imza atarak kulübede kalıcı olmak istiyor. Sakat Malouda'dan yararlanamayacak olan Mandıralı, forvet hattında ise Emre ile Henrique arasında seçim yapacak. 20.00'de başlayacak mücadeleyi Belaruslu hakem Aleksei Kulbakov yönetecek.

Juventus ile ilk kez

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında bugüne kadar yaptığı 109 maçta 42 galibiyet, 38 mağlubiyet ve 29 beraberlik aldı. İtalya takımlarına 12. kez rakip olan Trabzon, Juventus ile ilk kez karşılaşacak. Fırtına, Avrupa arenasında İtalyan rakiplerinden 4 kez Lazio, 2 kez İnter ile 1'er kez de Cagliari ve Perugia ile eşleşti. Karadeniz ekibi, İtalyan takımlarıyla yaptığı toplam 12 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı. İtalya deplasmanındaki 6 maçta ise 2 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 2 beraberlik elde eden bordo-mavililer, özellikle 2011-12'de Avrupa Şampiyonlar Liginde İnter deplasmanında kazanarak adından söz ettirdi. Daha önce Avrupa'da Liverpool ve Barcelona gibi dünya devlerini yenerek adından söz ettiren Karadeniz temsilcisi, bugün tarihe bir kez daha not düşmek için sahada olacak. 

MUHTEMEL 11'LER

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Ogbonna, Bonucci, Lichtsteiner, Pogba, Pirlo, Asamoah, Vidal, Tevez, Llorente
TRABZON: Onur, Bosingwa, Aykut, Mustafa, Kadir, Adrian, Zokora, Colman, Olcan, Özer, Emre (Henrique)
HAKEM: Aleksei Kulbakov (Belarus)
STAT: Arena
SAAT: 20.00 (Star TV)
HAVA DURUMU: 8 derece 

Juve'yi süper ikili yıkacak

Avrupa Ligi ikinci turunda Juventus ile bugün deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'da Avrupa Ligi'nde Henrigue 8, Olcan Adın ise 5 gol atarak takımı sırtlayan oyuncular olmuştu. Son haftalarda formasını Emre'ye kaptıran Brezilyalı yıldızın bugün ilk 11'de forma giyip giymeyeceği belirsizliğini koruyor.