Araç kiralama uygulaması kullandılar: Ehliyet bilgileri çalındı

Araç kiralama uygulaması kullandılar: Ehliyet bilgileri çalındı
Bir araç kiralama şirketi hackerlar tarafından ele geçirildi. İddialara göre kullanıcılar mağduriyetini dile getirdi ancak karşılarında bir muhatap bulamadı. Kişisel bilgiler karşılığında şirketten fidye istendi. Eğer şirket tarafından istenilen fidye ödenmezse veriler sızdırılacak.

ShiftDelete''den aktarılan bilgilere göre; bir araç kiralama şirketi, saklaması gereken kişisel ve önemli verileri, hackerlara kaptırdı. Bu bilgilerin teslim edilmesi karşılığında istenilen fidye verilmez ise tanınmış kişilerin ehliyet bilgileri ve iletişim bilgilerinin sızdırılmaya başlanacağı söylendi.

Ayrıca diğer sosyal paylaşım sitelerinde ve kişisel yorum yapılabilen sözlüklerde şirketlerin müşterilerine gelen anormal aramalar ve mesajlar da paylaşılmaya başlandı. Adı geçen şirketlerin sosyal medya hesaplarına, durum hakkında bilgi vermeleri için mesajlar atıldı. Ancak şirketlerden taleplere karşı herhangi bir dönüş yapılmadı.

Kullanıcılar uygulamayla alakalı herhangi bir sorun yaşadığında da karşılarında bir muhatap bulamamaktan şikayet etmeye başladı.

Günlük ve hatta dakikalık araç kiralama hizmetlerinin yoğunlaştığı ve oluşumların sayısının arttığı bu günlerde güvenilir şirket bulmak oldukça zorlaştı. Kişisel verilerin çalınmaması adına daha dikkatli seçimler yapılması gerektiği sonucuna ulaşıldı.

 

İlgili Haberler