Herkes futbolu bırakacağını sanıyor ama: Arda Turan'dan flaş karar 

Herkes futbolu bırakacağını sanıyor ama: Arda Turan'dan flaş karar 
Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan'la birlikte katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu

Galatasaray''ın kaptanı Arda Turan, eşi Aslıhan Doğan''la birlikte Galatasaray TV''de katıldığı programda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Arda Turan''ın açıklamalarından öne çıkan bölümler şöyle:

- Bir defa muhtemelen zor bir eşimdir, beraberliğimiz sürekli benim işime odaklı, benim başarıma odaklı, benim maçıma odaklı yaşamak bir birey için, bir insan için çok zor bir şey. Eşim bunu hiçbir zaman bana hissettirmemeye çalışır. Bana her zaman çok yardımcı olmaya çalışır. Ben hem çok önemli kararlar alan, hem de çok duygusal biriyim o yüzden bunları yaşarken çok zorlanıyorum bazen en ufak bir hassasiyette. Eşim her şeyden önce benim için duygusal olarak da çok iyi bir arkadaş, çok iyi bir destekçi. Aile olmak ikimizin de hayaliydi. 

- Aslıhan her konuda güvenilir biri, huy olarak güvenilir bir insandır, dürüsttür. Fazla dürüstlüğü de vardır bazen… O yüzden çok mutlu ve huzurlu bir evliliğimiz var. Bugüne kadar bütün yaptıklarından dolayı kendisine çok teşekkür ederim. Zor bir adam olduğumu biliyorum ama bilerek yaptığım bir şey değil. Bizler başarı ve başarısızlık odaklı yaşayan insanlarız. Aslıhan muhteşem bir eş ve muhteşem bir anne.

- Ben oğullarımın ikisini de; sporun hangi dalını isterlerse oraya yönlendireceğim ve onların gelişimi için bu çok değerli. Ama benim önceliğim çocuklarım dürüst insanlar olsunlar, ailelerine bağlı olsunlar, akıllarında hep ülkelerine hizmet etmek olsun. 

- Oğullarıma Galatasaray’ı anlatır mısın deseler, bir defa içlerindeki sevgiden başlamalılar. Bizim Galatasaraylılığımız ile ilgili her zaman konuştuğumuz şey şu bütün kapıların hepsi Galatasaray sevgimize çıkar. Yani konuşur konuşur üzülürüz, Galatasaray’ı sevdiğimiz için geri döneriz. Bütün bunların karşılığında hayatımda bir sürü şey, babalarına verilmiş bir sürü şey önce Allah sonra Galatasaray Kulübü sayesindedir. Beni Arda yapan beni buralara getiren kulübümdür ve bunu evlatlarıma en iyi şekilde aşılamak isterim. Ki babaları her zaman Galatasaray değerlerini korumak için uğraşmış, onun için mücadele etmiş bir bireydir, öyle de olacaktır. Çünkü benim inancım Galatasaray her zaman şampiyon olacaktır, her zaman kupalar kazanacaktır. Ama Galatasaray, değerleri ile var olmuş bir kulüptür öteki kulüplerden Galatasaray’ı ayıran budur. Bunu yaşatmamız, bunu devam ettirmemiz gerektiğine inanıyorum. Evlatlarıma da , oğullarıma da açıkçası bunu aşılayacağım.

- Takım arkadaşlarımı zaman zaman oğlum gibi, zaman zaman kardeşim gibi, zaman zaman en yakın arkadaşım gibi, zaman zaman ağabeyim gibi gördüğüm zamanlar olmuştur. Hepsi benim için çok değerli.

- Takım arkadaşlarıma Galatasaray ile ilgili zaman zaman aralarda hep ufak anektodlar veriyordum. Soyunma odasında yapmaları gerekenleri, örf adeti devam ettirmeleriyle ilgili… Çünkü ben UEFA Kupası döneminde oynamış olan oyuncularla oynadım, soyunma odasında onlarla olduğum için Galatasaray kültürünün ne demek olduğunu ve nasıl başarılı olduklarını hep bilirdim. Takım arkadaşlarıma da bunları anlatmaya çalıştım. Kariyerim boyunca hep bunu yapmak istedim.”

- Açıkçası veda olmamasına sevinmiştim gariptir belki ama… Çünkü buna dayanamayabilirdim. Özel bir şey olsun da istemedim.”

- Futbolcular da insandır ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanların ailelerini çocuklarını düşünmeleri veya maddi durumunu düşünmeleri Galatasaray’ı daha az sevdiği anlamına gelmez hiçbir zaman; ki ben tam tersini yaptım, benim hep önceliğim Galatasaray oldu.

- Futbolu bırakıyor muyum bırakmıyor muyum bilmiyorum. Eşim de bana sordu, oturup konuşacağız dedim. Belki bırakıyorumdur belki bırakmıyorumdur ama geriye dönüp baktığımda Galatasaray ile ilgili, Galatasaray taraftarına, Galatasaray camiasına herkese sonuna kadar hakkımı helal ediyorum. Herhangi bir üzüntü sıkıntıyla değil, inan bana. Neden? Çünkü üzüntüsüyle sıkıntısıyla zor bir yolculuktu ama çok güzeldi.

- Sadece şunu istiyorum, İnsanlar benim Galatasaraylılığımı anlatmama izin vermesinler, gerek yok böyle bir şeye çünkü ben Galatasaraylıyım ve hayatım boyunca her davranışımda bunu gösterdim. 

- 1999 yılıydı ben Galatasaray kapısından içeriye girdim 7 Eylül’dü unutmuyorum 1999, bugün 2022’deyiz aradan geçen onca senedir ben Galatasaray’dan hiç ayrılmadım. Gittiğimde de Galatasaray’ın transferi ile ilgili başkalarıyla görüştüm. Galatasaray birini alacaksa o oyuncuyu aradım, Galatasaray birini düşünüyorsa o oyuncuyla konuştum ve Galatasaray altyapısındaki maçı takip ettim. Kendimi bildim bileli Galatasaray’da olduğum için, 1999- 2022 çok uzun bir süre ve geçen bu zaman muhteşem mutlulukla geçen bir süreç.

- Ben Florya’ya vedalaşmaya da gitmedim şundan dolayı, gerçekten dayanamam. Çocuklara dayanabilirim ama personele dayanamayabilirim. Benim için çok kıymetliler, altyapıdaki oyunculara dayanamayabilirim. Her zaman Galatasaraylıyız her zaman Galatasaray’a hizmet edeceğiz, Galatasaray’ı dışarıdan sevmek de bir hizmettir. Hayırlısı…

- Bir defa altyapıdan başlamak lazım Ali yavaş hocadan, Ahmet Genç hocadan, Recep Yazıcıdan, Ahmet Keskinkılıç Hocadan, Salih Hocadan ama 2003 yılına geldiğimizde ben daha Paf takımda ve genç takımda oynayan bir oyuncuydum o zamanlar 14 16 deniliyordu, Fatih Terim oraya gelip bizi A takıma aldı ve profesyonel sözleşmeye imza attırdı. Biz çocukken bir anda ailesine bakabilen ve ailesine destek olmaya çalışan bir adam haline geldik. Bir beyefendi haline geldik. Ay sonları çocuk kredi kartıyla maaş çekebilen... Bunu her zaman söylüyorum Fatih Hoca buna vesile oldu. Ben de hayatım boyunca ona tüm sevgimle ve saygımla onun bana öğrettiği değerlerle, bu mücadelenin içinde olmaya çalıştım. Ben inanıyorum ki Fatih hoca beni her önemli yerde gördüğünde gurur duymuştur. Dediğim gibi Fatih Terim futbol hayatıma dokunan isimlerin en başında gelir. Adnan Polat benim için çok değerli ve önemlidir. Galatasaray başkanı olarak çok yardımcı olmuştur bana, rahmetli Turgan Ece’nin bende çok emeği vardır, masör Kubilay Amca yani anlatmak istediğim Galatasaray tarihine yön vermiş, Galatasaray tarihinin bir parçası olmuş insanlardan Galatasaraylılığı öğrendim.

- O yüzden benim için çok değerliydi hepsi hayatıma dokundu. Haldun Üstünel hayatımın bir kısmına dokundu. Murat Yalçındağ da dokunmuştur. Aklıma bir sürü isim geliyor. Galatasaray divan kurulu üyeleri olsun, genel kurul üyeleri olsun, Abdullah Avcı Galatasaray Paf takımında Suat Kaya ile beraber ikisi çok büyük emekler verdi.

- Sonra bütün bu süreçte milli takım dönemi de vardı. Genç milli takım dönemi Gündüz Tekin Onay Hocadan başlayıp, Metin Türel’e, Coşkun Özarı’dan Sevgili Haluk Ulusoy’a bende çok emeği vardır bizim milli takımla altyapısından.

- Altyapıda Ferhat Südoğan Hocadan başlayıp Necati Özçağlayan, Ali Kemal Denizci Osman Denizci bunların hepsi hocalığımı yapmıştır. Cem Pamiroğlu Fenerbahçe camiasından Şenol Çorlu birçok isimle beraber Tolunay Kafkas yani aklıma gelen birçok isim hayatıma dokunmuştur.

- Bütün bunların yanında Ersun Yanal çok kıymetli ve değerli bir yerde hayatıma dokunmuştur tam geçiş dönemimde… Benim top oynamaktan futbolculuğa geçişimde çok büyük bir faydası dokunmuştur. Ersun Hoca ve ekibine buradan aklıma gelmişken teşekkür ediyorum. Unuttuğum kim varsa… Çünkü onlara şöyle bakıyorum benim hayatıma dokunduğunu hisseden kim varsa, gerçekten dokunmuştur. Kimi duasıyla, kimi antrenmanıyla, kimi yardımlarıyla hepsine buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Çok kıymetli ve değerliydi. Ama bu kariyer yolculuğunda tabi şunu unutmak istemem Ahmet Bulut çok iyi bir menajerdi, burada Ahmet Bulut’a şundan dolayı çok teşekkür ederim, Galatasaraylılığıma her zaman saygı duyduğu için. Ahmet Bulut burada çok büyük kibarlıklar incelik yaptı ona da buradan çok teşekkür ederim.

- A takıma çıktığımda UEFA kupasını kazanan abilerimin hepsi cebime harçlık koydular, bana yol gösterdiler, bana kazanma alışkanlığını aşıladılar. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Galatasaray’da futbol hayatım belki bitiyor ama Galatasaray’la ilgili hep güzel şeyleri konuşmaya çalışıyorum. Çünkü çok güzel şeyler var. Yani bırakalım vedayı. Onları asla düşünmüyorum. Çok güzel Galatasaray’da her şey, Galatasaraylı olmak çok güzel, Galatasaray’ı temsil etmek çok güzel. Yaşanan her şey için sonsuz teşekkürler. Ben olaya böyle bakıyorum.

- Bir gün oynadığım takımların başına geçmek isterim.

- En sevindiğim maç eski Ali Sami Yen de 1-0 kazandığımız Fenerbahçe derbisi olabilir. 1-0’lık beyaz formayla Nonda’nın attığı gol var. O maça çok sevinmiştim. Taraftar olarak Uefa kupasını kazanmamıza çok sevinmiştim. Taraftar olarak kesin En’im o dur. Her Galatasaraylı için Uefa kupasını kazanmak çok önemlidir, bir de ben 12 yaşında çocuktum. Sivas’ta uçaktan dönerken çok mutluydum, 3 gol atıp hattrick yapmıştım. Ve geçen seneki Kadıköy deplasmanı… Açıkçası o maçı kazandığımızda şampiyon olacağımızı düşünüyordum. Kazandık ama maalesef bir golle şampiyonluğu kaybettik ve bence çok dramatik şekilde kaybettik. Ama Kadıköy galibiyeti benim için çok güzel bir anı oldu, hatta kariyerimdeki önemli formalar arasına o formayı koydum. Benim için çok önemliydi.

- Bütün beraber yaşadıklarımız için, beni bütün yolculuğumda destekledikleri için taraftarlarımıza  sonsuz teşekkür ederim. Hepsine hakkım helaldir. Sağ olsunlar beni hep tribünlerde desteklediler. Biliyorum ki kızdıkları zaman da beni çok sevdiklerindendi… Açıkçası muhteşem günler yaşadık. Seslerinin dolu dolu geldiği, en özel oyunculardan biri olduğumu biliyorum. Çünkü hep bunu hissetmişimdir. Çok güzeldi her şey onlarla çok teşekkür ederim.

İlgili Haberler