"Arkanızdayız" gazı nerede patlayacak?

Medyada burnumuzun dibindeki Meis Adası'na çıkan Yunan askerlerini görmüşsünüzdür. 1947 Paris Anlaşması'na göre askerden arındırılmış bu adaya nasıl oluyor da Yunan askerleri başıbozuk denilecek kıyafetlerle çıkabiliyor. Bu herhalde kaşınmanın bir kaç adım ötesi. Bakalım bu işin sonu nerede bitecek. Şimdiden söyleyeyim AB destekli, "Arkanızdayız" gazı sonuçta tahmin ettiğim gibi bir yerden patlayacak.

Bilindiği gibi Türkiye'nin dışa müthiş borcu -450 milyar dolar- dolayısıyla sıkıntıda olduğu düşüncesi birilerinin iştahını kabartmakta. Yanıldıkları nokta burası... Meis'ten hava atarken ellerindekilerden olma ihtimalini hiç hesaba katmıyorlar sanırım.

Bütün bunlara karşı Erdoğan takılmış plak gibi:

"Kaşınan dersini alır!.."

Beştepe'deki konser

Gözünüzden kaçmamıştır, 30 Ağustos'un yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Zafer Konseri Beştepe'de gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Mehteran Topluluğu ve Bando Takımı konseri birlikte icra ettiler. Doğrusu bu organizasyonu ben beğendim.

Gündem ikiye ayrılmış

Vatandaşların bugünlerde meşgul olduğu mevzulara baktığımda toplumun karpuz gibi ikiye ayrılmış olduğunu görmekteyim. Bir bölümünün bütün dünyası futbol. Transfer sezonunun da etkisiyle olsa gerek gözleri futboldan başka bir şey görmüyor.

Öbür taraf ise Atatürkçüler ve karşıtları olarak kapışmış halde.

Amerikaya bakacak olursa, onlar her dalda oynuyor. Trump, Irak'daki asker sayısını 5bin 200'den 3 bin 500'e düşüreceğini resmiyete döktü. Yakın çevresindeki devletçikler ve ülkesi kasırgaların gazabından kurtulamıyor. Laura kasırgası tepelerinden inmiyor, canı sıkaldıkça Beyaz Saray'ın üstüne kadar geliyor.

Sporsuz olmuyor

Tüm spor kanalları ve programlarına bakıyorum en çok kadrosunu genişleten TRT. Nedendir bilmem, Cem Yılmaz, Fırat Günayer vb. gibi aklımda kalan spor sunucularının çoğu hep Beşiktaşlı. Cem Yılmaz ve Hankan Gündoğar'a zaten eskiden beri sempatim var.

Hoşgeldin Domaç

Bu aralar aSpor'da Haldun Domaç'ı göremez olmuştuk.Yeniden görünmeye başladı, eski yerine konuverdi. Zamanında iyi futbolcuydu, ayrıca çok da bilgilidir.

Bu arada Serkan Yetkin, İbrahim Kırkayak ve Alp Pehlivan'ı da unutmayalım.

Kızlarımıza bravo

19 Yaş Altı Genç Kız Milli Takımı Avrupa Voleybol Şampiyonu oldu. Finalde Sırbistan'ı zorlu bir mücadele sonunda yenerek 30 Ağustos gibi anlamlı bir günde spor tarihimize bu zaferi armağan eden kızlarımızı canı gönülden kutluyorum.

Sinema ve müzik

TRT yayınları içinde sevdiğim alanların başında sinema ve müzik gelir.

En beğendiğim programlardan biri de "Hülya Koçyiğit'le Film Gibi". Koçyiğit'in bu haftaki konukları Hakan Ural ve Altan Erkekli'ydi. Hakan Ural demişken hemen bir parantez açayım. Bu yakışıklı, daha 16 yaşındayken Afrodit Banu Alkan'la başrole soyunmuştu. Rol aldığı diziler özellikle gençleri ekran başına çivilemişti. Ama bana sorarsanız hala babası Selçuk Ural'ı  aşamadı. Sesiyle delikanlılara taş çıkartan baba Ural'a sağlık ve mutluluk diliyorum.

"Yakıtımız Müzik" TRT'nin ağır toplarından oldu. 13 kentte 26 konser verdiler. Taksim ve Kadıköy ikametlerine dönüştü. Genelde de Karadeniz müziği icra ettiler. Herkes bayıldı.

TRT Müzik'in "Ansiklopedi"si sanki bilgi küpü... Hem Aria'dan müzikler mevcut, hem de Hababam Sınıfı besteleri.

Oradan-buradan

Master Chef ilgi çekenlerden biri. Ne zaman ekrana sürülse müşterisi var. Doğrusu ben de zaman zaman takılıyorum.

***

Murat Gezici, Uluslararası Enerji Güvenliği Uzmanı ilan edildi. Merak ediyorum, kim bu unvana layık gördü. Benim bildiğim sadece anketör tarafıydı...

Günün Sözü

Hayat benimse eğer kimse karışamaz ve biliyorum ki herkesle dost olunmaz. Aşka gelince bir kere sevdim işte, bir daha işim olmaz. Cemal Süreya

 

Yazarın Diğer Yazıları