Arnavutluk'ta protestolar gece de sürdü

Arnavutluk'ta protestolar gece de sürdü
Arnavutluk'ta dur ihtarına uymayan gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar, havanın kararmasına rağmen dinmedi. Göstericiler ile polis zaman zaman gergin dakikalar yaşadı.

Arnavutluk'ta protestolar gece de devam etti

Arnavutluk'ta polis şiddetine tepki amacıyla başlayan protestolar devam ediyor. İçişleri Bakanlığında başlayan ve Başbakanlık binasında devam eden gergin protestolar, başkentin diğer bölgelerine de sıçradı.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 10'dan fazla kişinin bir araya gelmesinin yasak olduğu dönemde, 3 gündür protesto düzenleyen göstericiler, polise taş ve farklı nesneler fırlattı. Polisler ise göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ile karşılık verdi.

20201211-2-45817259-60551351-web.jpg

POLİS ŞİDDETİNİN YASAKLANMASINI TALEP EDİYORLAR 

Göstericiler, İçişleri Bakanı Sander Lleshaj'ın istifasının ardından Arnavutluk Emniyet Genel Müdürü Ardi Veliu'nun da istifasını ve polis şiddetinin yasaklanmasını talep ediyor.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, dün yaptığı açıklama ile İçişleri Bakanı Sander Lleshaj'ın istifasını sunduğunu açıklamıştı.

Başkent Tiran'da, 8 Aralık günü sokağa çıkma yasağının bulunduğu saate denk gelen 01.45'te 25 yaşındaki K.R, polisin dur ihtarına uymayarak kaçmaya başlamış, kovalamaca sırasında açılan ateş sonucu yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı 

İlgili Haberler