Aşı olmayan herkesi ilgilendiren kanun teklifi

Aşı olmayan herkesi ilgilendiren kanun teklifi
CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, korona virüs aşısı olmayan vatandaşların, toplu alanlara girmelerinin kısıtlanması için harekete geçti.

Cumhuriyet''ten Sibel Bahçetepe''nin haberine göre, korona virüste vaka ve ölüm sayılarının artması sonrası, aşı olmayan vatandaşlara kısıtlamaların getirileceği iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, çift doz aşı olmayan yurttaşların toplu alanlara girmesinin engellenmesi için TBMM''ye kanun teklifi verdi.

"TEK SİLAHIMIZ AŞI"

Korona virüs salgınından hayatını kaybedenlerin büyük bölümünün aşısızlar olduğunu hatırlatan Fikret Şahin, “Pandemiye karşı tek silahımız aşı, toplumsal aşılama olmadan pandeminin üstesinden gelmek mümkün değil” diye konuştu.

20 MİLYON KİŞİ AŞI OLMADI

14 Ocak’tan bu yana yurt genelinde yürütülen aşılama kampanyası üzerinden geçen sekiz ayda toplumun ancak yüzde 42’sinin aşılanabildiğini anımsatan CHP’li Şahin, “Aşılama faaliyeti, hem bireyleri hem de toplumun tamamını bulaşıcı hastalıklardan korumaya yönelik en etkili koruyucu sağlık tedbiridir. Ancak ülkemizde sırası gelmesine rağmen aşısını olmayan 20 milyonun üstünde vatandaşımız bulunmaktadır. Bu da pandeminin etkisini devam ettirmekte, yeni varyantların yayılmasına neden olmaktadır” dedi.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, birinci doz aşısını olan vatandaş sayısı 47.247.097 olurken, aşının her iki dozunu da yaptıranları sayısı 36.145.891 oldu.

 

İlgili Haberler