Aşı ve mutasyonlar arasındaki savaşı kaybediyoruz. Başkan kabusu yutkunarak açıkladı

Aşı ve mutasyonlar arasındaki savaşı kaybediyoruz. Başkan kabusu yutkunarak açıkladı
Kanada'nın Ontario bölgesi Başkanı Doug Ford, korona vaka oranın en yüksek seviyeye ulaşması sonrası “Aşılar ve varyantlar arasındaki savaşı kaybediyoruz” açıklamasında bulundu. Ülkede geçen hafta Covid-19 ölümleri, 278 artarak 23 bin 591'e çıktı.

Kanada''nın en büyük eyaletindeki Ontario’da korona virüs vaka oranı en yüksek seviyeye ulaşması sonrası kritik açıklamalarda bulunan bölge başkanı Doug Ford, "Aşılar ve varyantlar arasındaki savaşı kaybediyoruz. Kararlı olursak, bunu tersine çevirebiliriz." dedi.

Kanada, salgının başından beri ilk kez geçen hafta, ABD''yi geçerek nüfusa oranla daha fazla vaka kaydetti.Ülkenin en kalabalık şehirlerinden Ontario''daki korona virüs vaka oranının haziran ayına kadar yüzde 600 artabileceğini belirtildi.

Ülkede korona virüse karşı alınan yeni tedbirler kapsamında, Ontario Polisi artık sürücüleri ve yayaları durdurarak dışarıda olma sebeplerini ve adreslerini sorabilecek. Bu kapsamda kısıtlamalara uymayan kişilere 600 dolar (4 bin 843 TL) para cezası uygulanacak.

Ülkenin en büyük eyaletindeki Ontario’da korona virüs vaka oranı en yüksek seviyesine ulaştı. Uzmanlar, önlem alınmaması halinde bölgede korona virüs vaka oranının Haziran ayına kadar yüzde 600 artacağını belirtmişti. Kanada Federal Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülke genelinde geçen hafta 23 bin 313 olan Covid-19 ölümleri, 278 artarak 23 bin 591''e çıktı. Ülkede bugüne kadar toplam 9 milyon 775 bin 267 kişiye ilk doz Covid-19 aşısı uygulandı. Ülke genelinde tam aşılama uygulanan kişi sayısının ise 880 bin 60 olduğu ifade edildi. 

 

 

İlgili Haberler