Asperatus bulutlarının sırrı. Gökyüzünde gördüğünüzde ne yapacağınızı bilin

Asperatus bulutlarının sırrı. Gökyüzünde gördüğünüzde ne yapacağınızı bilin
Sosyal medyada Asperatus bulutları ile ilgili yapılan paylaşım, dikkat çekti. İşte Asperatus bulutlarının sırrı.

Sosyal medyada Asperatus bulutlarına ilişkin dikkat çeken anlar yayınlandı. Söz konusu videoda, Asperatus bulutlarının görsel şöleni yer alıyor. Uzmanlar, Asperatus bulutlarının, bulutların üst üste gelmesi sonrasında oluştuğunu ve meydana gelen görüntünün denizdeki dalgaları andırması nedeniyle önemli bir hava olayı olduğunu aktarıyor.

İşte Asperatus bulutları hakkındaki tüm detaylar…

Oldukça korkunç ve bir felaketin habercisi gibi gözükse de Asperitas bulutları genelde bir fırtınaya neden olmaksızın dağılırlar. Amerika'nın ovalarında özellikle de sabah saatlerinde ya da akşam üzerinde meydana gelirler. Kabartılmış Dağlar anlamına gelmektedir.

Bulutların alt kısımlarında dalga benzeri yapılar görülür. Bu nedenle buluta baktığınızda deniz yüzeyine benzetilebilir.

Ender görülen bu doğa olayının nasıl oluştuğu çok gizemlidir. Bu nedenle oluşma koşulları konusunda çok fazla tartışma konusu bulunuyor. Bir bulutun üzerinde tekrar bulut oluşmasıyla meydana geliyor. Bu bulutların sıcak ve soğuk dalgalarının birbirleri içerisinde yükselip alçalmalarıyla oluştuğu düşünülüyor. Mammatus bulutlarının yapısı bu bulutun nasıl oluştuğuna dair yardımcı olacak veriler taşıyor.