Atatürk heykeliyle heykel böyle yapılır dedirtti. Günlerdir konuşulan heykeltıraştan Yeniçağ bomba açıklamalar

Atatürk heykeliyle heykel böyle yapılır dedirtti. Günlerdir konuşulan heykeltıraştan Yeniçağ bomba açıklamalar
İstanbul Beykent Üniversitesi için 2009 yılında yaptığı Atatürk heykeli tekrar gündem olan ve sosyal medyada büyük övgü alan heykeltıraş Murat Daşkın açıklamalarda bulundu. Son dönemde yapılan sanattan yoksun heykelleri “vizyon eksikliği, estetik yoksunluğu” olarak değerlendiren Daşkın, “İnsanların mutsuz ve umutsuz hallerine rağmen sanata sahip çıkmaları çok etkileyici” dedi.

Atatürk heykeliyle heykel böyle yapılır dedirtti. Günlerdir konuşulan heykeltıraştan Yeniçağ bomba açıklamalar

YENİÇAĞ/ TOLGA ŞAHİN

Sanata verilen önem aslında topluma ve insanlığa verilen önemin yansıması.

Bunun farkında olan ve sanatı güzelliğin bir ifadesi olarak tanımlayan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, sanata ve sanatçıya verdiği önemle Türk toplumunun ilerlemesine eşsiz katkılarda bulundu.

Toplumsal gelişimde sanatın vazgeçilemeyeceğinin farkında olan Atatürk, sanata verdiği önemi, "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir” sözleriyle ifade etmişti.

Bir zihniyetin yansıması olan sanat bugün ise ona verilen değer paralelinde bir finans kaynağı olarak görülmekten öteye gitmiyor maalesef.

Son yaşanan gelişmelerde bu durumu adeta doğruluyor. Son olarak Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 4 milyon 412 bin TL’ye yaptırılan heykeller toplum tarafından ciddi tepkilere neden olurken Türkiye’de bugüne kadar yapılmış heykeller de gündeme geldi.

Vatandaşlar son dönemde sanata değer verilmemesinden şikayetçi olurken bir heykeltıraş’ın yaptığı Atatürk heykeli ise sosyal medyada büyük övgü topladı.

Atatürk’ün en gerçekçi heykellerinden birine imza atan ve sosyal medyada büyük övgü toplayan Murat Daşkın, Yeniçağ’dan Tolga Şahin’e konuştu.

“HEYKELLER VİZYON EKSİKLİĞİ”
Son dönemde yapılan heykellerin insanlarla dalga geçmekten başka bir şey olmadığını belirten Daşkın, “heykeller tamamen vizyon eksikliği, estetik yoksunluğu” dedi.

“SANATA SAHİP ÇIKMALARI ÇOK ETKİLEYİCİ”
“Yapılan bu heykeller karşısında herkes çok şaşkın”
diyen Daşkın, “Son birkaç gündür tuhaf bir durum oluştu. Fakat şunu fark ettim ki insanlar çok tepkili. Kayıtsız kalmamaları beni çok etkiledi. Son zamanlarda ülkede yaşananlar insanları mutsuz, umutsuz hale getirdi. Neye tepki vereceğimizi şaşırdık. Bunun vermiş olduğu bıkkınlığa rağmen sanata sahip çıkmaları çok etkileyici” ifadelerini kullandı.

İşte Murat Daşkın''ın heykellerinden bazıları: 

 

 

İlgili Haberler