Atatürk posterlerini kaldırtan müdüre uyarı cezası

Atatürk posterlerini kaldırtan müdüre uyarı cezası
Çanakkale Şehitleri Anma Günü’nde Atatürk posterlerini kaldırtan Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında yürütülen soruşturma sonucu uyarı cezası verdiği açıklandı.

Çanakkale Şehitleri Anma Günü’nde Atatürk posterlerini kaldıran Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında karar verildi. Türk Eğitim-Sen Bartın Şubesi ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in şikayeti üzerine yazılı bir açıklama yapan Bartın Valiliği, Yaşar Demir’e uyarı cezası verildiği bildirdi.

Bartın Valiliği, yaptığı açıklamada Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin soruşturma başlattığı bildirildi. Soruşturma, Demir'in 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla okullara gönderilen yazıda “Okul ve kurumlar Atatürk posterler ile donatılacak” ibaresine yer vermediği gerekçesi ile açıldı.

Valilik, yürütülen soruşturma sonucu, Yaşar Demir için uyarı cezası verildiğini kaydetti. Bartın Valiliği, yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

d1c9ovzxqaas1nu.jpg

BAŞI AÇIK ÖĞRENCİLERE HAKARET ETMİŞTİ

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir’in daha önce de başı açık öğrencilere hakaret etmişti. Bartın’da gerçekleşen bir toplantıda konuşan Demir’in "Başı açık öğrencileri gördüğümde sinir oluyorum" şeklindeki açıklaması büyük tepki çekmişti.

İlgili Haberler