Atatürksüz hutbeye tepki gösteren Erhan Güleryüz’ün 1 yıl hapsi isteniyor!

Atatürksüz hutbeye tepki gösteren Erhan Güleryüz’ün 1 yıl hapsi isteniyor!
Ayna solisti Erhan Güleryüz hakkında, bir konserde kullandığı ifadeler nedeniyle dava açıldı. Atatürk’ün adının Cuma hutbesinde yer verilmemesine tepki gösteren Güleryüz’ün 1 yıl hapsi isteniyor.

Ayna’nın solisti Erhan Güleryüz, bir konser sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı’na seslenerek, “Siz kimsiniz Mustafa Kemal’in adını söylemekten çekiniyorsunuz. Bugün Cuma. Cuma hutbesinde Atatürk’ün adı geçmiyor. Ben bundan zaten utanmıyorum çünkü bunların zaten dedeleri savaştan kaçmış. Ben din taciriyim diyen palavracılar. Hangimiz dindar sen mi, ben mi” ifadelerini kullanmıştı.

Güleryüz, konserin ardından gözaltına alınmıştı. Ünlü şarkıcı daha sonra yaptığı açıklamada, bir dini düşünceyi, dindar vatandaşlarımızı kastetmediğini, sözlerinin Kurtuluş Savaşı döneminde sarığın, cübbenin arkasına sığınarak milli mücadelenin akamete uğratılması için çabalayanlara yönelik olduğunu söylemişti.

1 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Erhan Güleryüz hakkında düzenlenen iddianamede, “halkın bir kesimini, sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılamak” suçlaması yöneltildi. Savcı, Güleryüz’ün altı aydan bir yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve belli haklardan yoksun bırakılmasını talep etti.