Küçük bir böcek bile kalkarken sinyal veriyor

Küçük bir böcek bile kalkarken sinyal veriyor
İstanbul başta olmak üzere özellikle büyükşehirlerde araç kullananlar, kuralları hiçe sayıp, uyarılara kulaklarını tıkamaya devam ediyor. Ateş böceği bile havalanmadan önce ışıklarını yakıp ondan sonra havalanması sürücülere ders niteliğinde.

Trafiktekiler hala sinyalsiz şerit değiştiriyor. Firefly taking off

Türkiye''nin büyük sorunlarından biri trafik terörü. Her ay yüzlerce vatandaşımız bu kazalarda hayatlarını kaybederken, daha fazlası da yaralanıyor. Bu kazaların çoğunluğu kural tanımaz sürücülerden kaynaklanıyor. Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde direksiyon başına geçenler şerit değiştirirken bile sinyal vermeyerek diğer araç sürücülerini de tehlikeye düşürmeye devam ediyor.

Bir insan parmağına konan ateş böceği, havalanmadan önce kuyruk kısmındaki ışığını yakıyor. Bir kaç salise bekleyen ateş böceği, ondan sonra havalanıyor. 
Bu durumu trafik magandalarıyla bağdaştıranlar "Şu hayvandan bile öğreneceğimiz çok şey var. Havalanmadan önce ışığını yakarak adeta etraftakilere ''ben geliyorum dikkat edin'' mesajı veriyor. Bizim yollarımızı kan gölüne çeviren bir çok sürücümüz ise sinyal vermeyi bile külfet olarak görüyor" yorumunu yaptı.

İngilizcesi Firefly taking off şeklinde yazılan paylaşımın Türkçesi "Ateş böceği havalanıyor." 

İlgili Haberler