Avrupa Birliği ve İngiltere yine anlaşamadı

Avrupa Birliği ve İngiltere yine anlaşamadı
Avrupa Birliği ve İngiltere arasında ticaret anlaşması nedeniyle yaşanan krizin devam ettiği ve tarafların bu sefer de anlaşmaya varamadığı belirtildi.

AB ve İngiltere yine anlaşamadı

İngiltere ve Avrupa Birliği arasındaki anlaşmazlıklar, Brexit süreci sonrasında da devam ediyor. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın bir ticaret anlaşmasına varılması için Avrupa Birliği'ne (AB) verdiği sürenin dolmasına az bir süre kalmasına rağmen taraflar arasındaki anlaşmazlığın sürdüğü belirtildi. 

Johnson, yarınki AB Liderler Zirvesi öncesi AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamaya göre, liderler Brexit sonrası iki taraf arasındaki ilişkilerin geleceğine ilişkin müzakerelerin son durumunu ele aldı.

Görüşmede, bir anlaşmaya varılmasını istediğini belirten Johnson, ancak son iki hafta içinde fazla bir ilerleme kaydedilmemesi karşısında hayal kırıklığına uğradığını dile getirdi.

Başbakan, zirve sonucunu sabırsızlıkla beklediğini ve İngiltere'nin bundan sonraki adımını ona göre atacaklarını vurguladı.