Erdoğan'ın "manevi kızı" büyükelçi oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “manevi kızı” olarak nitelendirilen Brüksel Bölge Parlamentosu eski Milletvekili olan Mahinur Özdemir'in Cezayir Büyükelçisi olarak görev yapacağı belirtildi.
ABD'den Avrupa Parlamentosu seçimlerine tebrik Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından yazılı bir açıklamada bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Avrupa Parlamentosu seçimlerinin başarıyla sonuçlanmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
'Macaristan Başbakanı ve partisi ihraç edilsin' Avrupa Parlamentosu'nun en büyük partisi EPP, Avrupa Konseyi başkanı Juncker'i hedef alan poster nedeniyle Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve diğer Fidesz üyelerinin ihraç edilmesinin istedi.
Avrupa Parlamentosu Türkiye önerisini onayladı Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye raportörü Kati Piri'nin Türkiye ile müzakerelerin askıya alınmasına yönelik tavsiye niteliğindeki teklifi 7'ye karşı 47 oyla kabul edildi.
Avrupa Parlamentosu’ndan Venezuela kararı Avrupa Parlamentosu, Venezuela’da kendisini geçici devlet başkanı olarak tanıyan Guaido2yu tanıma kararı aldı.
Avrupa Parlamentosu'ndan Suudi Arabistan'a ambargo çağrısı AB’den Suudi Arabistan ile ilgili önemli bir karar çıktı. Avrupa Parlamentosu, Suudi Arabistan’a silah ambargosu çağrısında bulundu
Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili uluslararası soruşturma talebi Avrupa Parlamentosu ve Uluslararası Af Örgütü’nden gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamalarda Kaşıkçı’nın ölümü ile ilgili uluslararası soruşturma yapılması istendi.
Avrupa Parlamentosu’ndan Türkiye açıklaması AP Türkiye Forumu, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik ilave çelik ve alüminyum vergisi kararının gayrimeşru ve Dünya Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olduğunu belirtti.
Vize muafiyetine Kıbrıs şartı Avrupa Parlamentosu’nun kabul ettiği Türkiye raporunda Türkiye’nin vize muafiyeti Kıbrıs Rum Kesimi’nin tanınması şartına bağlandı.
Kılıçdaroğlu'ndan AP kararına tepki! CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AP'nin aldığı 'dondurma' tavsiyesi için "bu çok ağır bir yaptırımdır. Siyasi ve ekonomik olarak arkası gelecektir" dedi.
Avrupa Parlamentosu: Müzakereler dondurulsun Avrupa Parlamentosu'nda yapılan oylamada Türkiye'nin AB üyeliğine ilişkin sürdürülen müzakerelerin dondurulması kararı çıktı.
Gürcistan ve Ukrayna'ya vizesiz seyahat yolda Avrupa Parlamentosu'nun bir komisyonu, Gürcistan'a AB ülkelerine vizesiz seyahat hakkı tanınmasını destekledi ve aynı hakkın Ukrayna'ya da tanınması konusunda yeşil ışık yaktı.