Devlet Bahçeli'den Avrupa Birliği'ne sert tepki

Devlet Bahçeli'den Avrupa Birliği'ne sert tepki
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Birliği'ne sert tepki göstererek, "Türkiye’ye karşı fiilen ve fikren nifak cephesi açmıştır" dedi.

Devlet Bahçeli'den AB'ye sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri Devlet Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nda Türk bayrağını yırtma hadsizliği gösteren Yunan vekile tepki göstererek, "Avrupa Parlamentosu Türkiye’ye husumetin alenileştiği, teröre ve terör örgütlerine yataklığın tescillendiği işbirlikçi bir yapıya dönüşmüştür. Bu haliyle insanlık değerleri çiğnenmiş, adalet ve hukuk değerleri çürümeye terk edilmiştir. Avrupa tarihin ters istikametindedir" dedi.

Terörizmin Avrupa'ya taşındığını belirten Bahçeli, "Kandil, Avrupa Parlamentosu’na taşınmıştır. Masumların canına ve varlık haklarına, ülkemizin ve milletimizin egemenlik değerlerine kast etmek için saldırı üstüne saldırı yapan seri katiller Avrupalı dostlarıyla yanak yanağa vermişlerdir. Terörizm Avrupa’ya yuvalanmıştır" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE'YE KARŞI FİİLEN..."

Avrupa Birliği'nin (AB) savunduğu ilkelerle ters düştüğünü belirten Devlet Bahçeli, "Avrupa Birliği savunduğu ilkelerle bütünüyle ters düşmüş, Türkiye’ye karşı fiilen ve fikren nifak cephesi açmıştır. Sözde Kürt Konferansı’nda söz alan küstahların Türkiye’nin Suriye’de savaş suçu işlediğini iddia etmeleri yalnızca iftira değil,aynı zamanda iffetsiz bir uydurmadır" dedi.

Bahçeli, AP'de insan değerlerini çiğnendiğini vurgulayarak, "Avrupa Parlamentosu Türkiye’ye husumetin alenileştiği, teröre ve terör örgütlerine yataklığın tescillendiği işbirlikçi bir yapıya dönüşmüştür. Bu haliyle insanlık değerleri çiğnenmiş, adalet ve hukuk değerleri çürümeye terk edilmiştir. Avrupa tarihin ters istikametindedir" ifadelerini kullandı.

MHP lideri, ayrıca Sabiha Gökçen Havaalanı'nda yaşanan uçak kazası ve Van'ın Bahçesaray ilçesindeki çığ felaketinin ardından hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı da paylaştı.

Bahçeli'nin başsağlığı mesajı şu şekilde:

"Ayrıca dün Sabiha Gökçen Havalimanı’nda yaşanan uçak kazasında hayatlarını kaybeden, Van’ın Bahçesaray ilçesinde çığ altında kalan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Milletçe başımız sağolsun diyorum"