Avrupa Süper Ligi sözleşmesi sızdı! Ligden ayırılan takımları bekleyen tazminat dudak uçuklattı

Avrupa Süper Ligi sözleşmesi sızdı! Ligden ayırılan takımları bekleyen tazminat dudak uçuklattı
Dünya futbol gündemini derinden sarsan Avrupa Süper Ligi'nde kriz sürüyor. Alman Der Spiegel'in ulaştığı belgeye göre, ligden ayrılan takımlar ABD bankası JP Morgan Chase'den 3,5 milyar euroluk bir başlangıç kredisi almak için 23 yıllık bir taahhüt verdi. Taahhüdü vermelerine rağmen turnuvadan 48 saat içinde ayrılan kulüplerin, organizasyon yönetimine 150 milyon euro tazminat ödemek zorunda olduğu iddia edildi.

Hürriyet''te yer alan habere göre, Avrupa Süper Ligi krizinde sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ederken, takımların imzaladığı öne sürülen ve ağır yaptırımlar içeren sözleşme ortaya çıktı.

10 KULÜP İÇİN YAPTIRIMLAR ORTAYA ÇIKTI

Alman Der Spiegel, dünyanın konuştuğu Avrupa Süper Ligi projesinin sözleşmesini ortaya çıkardı ve organizasyondan ayrılan Real Madrid ve Barcelona dışındaki 10 kurucu kulübü bekleyen ağır yaptırımları okuyucularına servis etti.

150 MİLYON EURO TAZMİNAT

Yayınlanan sözleşmeye göre; bir kulübün Avrupa Süper Ligi''nden en erken üç sezon sonra ayrılmasına izin verilebileceği bunun için de son Süper Lig sezonundan elde ettiği gelirin yarısını geri ödemek zorunda kalması gerekiyordu. Bunun yanı sıra takımların erken ayrılmasıyla birlikte organizasyon yönetimine 150 milyon euro tazminat ödemek zorunda olduğu öne sürüldü.

23 YILLIK TAAHHÜT VERİLDİ

167 sayfalık sözleşmenin 33. maddesine göre ABD bankası JP Morgan Chase''den 3,5 milyar euroluk bir başlangıç ​​kredisi almak için 23 yıllık bir taahhüt verilmesi gerektiği ifade edilen haberde, bu nedenle girişimden ayrılmak isteyen takımların "önemli ve telafisi mümkün olmayan ekonomik, itibar ve örgütsel hasara" neden olacağına işaret edildi.

BİR DİĞER İDDİA İSPANYA''DAN GELDİ

İspanyol basınından El Mundo Deportivo''nun Vozpopuli''ye dayandırdığı habere göre, Avrupa Süper Ligi''nden ayrılan 10 kulüp için yüklü miktarda tazminat cezası uygulanacağı iddia edildi. Vozpopuli''den alınan bilgiye göre bu miktar, 300 milyon euro ve bu miktarı ayrılan her bir kulüp ödemek zorunda.

Avrupa Süper Ligi Başkanı Florentino Perez turnuva konusunda ısrarını sürdürürken ABD''li JP Morgan şirketinin turnuva için 3.2 milyar euro''luk bir ücreti gözden çıkardığı duyurulmuştu. Buna göre kulüplerin kasasına ilk planda 300''er milyon euro girmesi planlanıyordu. Anlaşmadan çekilen kulüplerin, kendilerine ödeneceği taahhüt edilen miktar kadar tazminat ödemek zorunda oldukları iddia edildi.

Haberde, anlaşma yapılırken özellikle İngiliz kulüplerinin geri dönüşün yaşanmaması için sözleşmede yüklü tazminat cezasının olmasını savunduğu belirtildi. Tazminatı ödemeyen kulüplerin ise resmi açıklamaya rağmen Avrupa Süper Ligi projesinden çekilemeyeceği öne sürüldü.

FLORENTINO PEREZ SİNYALİ VERDİ

Öte yandan Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi Başkanı Florentino Perez, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda söz konusu tazminat detayını ilk kez gündeme getirmiş ve kulüplerin projeden öylece ayrılamayacaklarını ifade etmişti.

Florentino Perez, "Süper Lig''in öldüğünü düşünüyorsanız, çok yanılıyorsunuz. Ben ne UEFA''dan ne de FIFA''dan korkarım. Öyle ''çıkıyorum'' diyerek Süper Lig''den kimse çıkamaz. Kimse Süper Lig''den ayrılık için gereken tazminatı ödemedi çünkü henüz kimse ayrılmadı. Ayrılırlarsa cezasını çekerler." demişti.

İlgili Haberler