Avrupa tarihinde en büyük siber saldırı yaşandı

Avrupa tarihinde en büyük siber saldırı yaşandı
Akamai tarafından yayınlanan yeni rapor, ismi verilmeyen bir firmanın rekor sayıda DDoS saldırılarına maruz kaldığını tespit etti. Saldırıların ilginç noktasını oluşturan kısmın ise belirsiz olduğu belirtildi.

ABD merkezli bir internet şirketi olan Akamai tarafından yayınlanan rapora göre, Doğu Avrupa''daki bir şirket 14 saat boyunca DDoS saldırısına uğradı. 

Bilgisayar korsanları Doğu Avrupa’da bir şirketin sunucularına Avrupa tarihinde en büyük siber saldırı şokunu yaşattı. Bilgisayar korsanları Doğu Avrupa’da bulunan bir şirketi hedef aldı. Bilinmeyen sebeplerden dolayı gerçekleşen siber saldırı Avrupa tarihinde yaşanan en büyük DDoS saldırısı olduğu düşünülüyor.

ShiftDelete’nin haberine göre; Doğu Avrupa’daki bir şirketin sunucularına tarihin en büyük DDoS saldırılarından biri uygulandığı ortaya çıktı. 21 Temmuz tarihinde 14 saat boyunca süren saldırının, son 30 gün içinde onlarca kez test edildiği dile getirildi.

AVRUPA MERKEZLİ ŞİRKETE ‘SEBEPSİZ’ DDOS SALDIRISI ŞOKU

Siber güvenlik ve bulut hizmeti şirketi Akamai tarafından hazırlanan yeni rapor, Doğu Avrupa’daki ismi verilmeyen bir firmanın rekor sayıda DDoS saldırısına maruz kaldığını ortaya koydu. Temmuz ayı boyunca devam eden saldırıların 21 Temmuz’da zirveye çıktığı aktarıldı.

SEBEBİ BELİRSİZ

Akamai’nin raporuna göre, 14 saat içinde 853.7 Gbps (saniyede gigabit) ve 659.6 Mpps (saniyede milyon paket) istek ve trafik gönderildi. Ancak saldırıları daha da ilginç hale getiren detay ise sebebinin belirsiz olması.

Dağıtılmış hizmet reddi saldırıları (DDoS), bir kullanıcının diğer kullanıcılara hizmet vermeyi reddetmek için sisteme aşırı trafik yüklemesidir. İnternet korsanlığı tekniklerinden biri olan DdoS”un temel amacı, bir ağı veya sunucuyu çökertmektir.

Özellikle pandemiyle birlikte bilgisayar korsanları da faaliyetlerini artırmaya başladı. Kripto para dolandırıcılığından malware saldırılarına kadar birçok farklı yoldan kullanıcıları ve şirketleri hedef almaya başladılar.

Fakat siber güvenlik ve bulut hizmeti şirketi, Doğu Avrupa merkezli müşterisinin herhangi bir zarara uğramadığını söyledi. Ayrıca saldırıların, tamamen virüs yüklü ve “son derece özel bir küresel botnetten” yapıldığını belirtti.