Avrupanın en büyüğü olacak. Erdoğan inceledi

Avrupanın en büyüğü olacak. Erdoğan inceledi
İstanbul'daki Çamlıca Kulesi'nde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca kulesinde hatıra fotoğrafı çektirdi. Çamlıca kulesi, 365 metre yüksekliğe sahipken, içerisinde, seyir terası ve iki restoran bulunuyor.

Avrupanın en büyüğü olacak. Erdoğan inceledi

DHA''nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çamlıca Kulesi''nde incelemelerde bulundu. Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun annesi Servet Soylu''nun Gaziosmanpaşa Merkez Camisi''nde kılınan cenaze namazına, ardından da Eyüpsultan Mezarlığı''ndaki defin törenine katıldı.

Daha sonra Üsküdar''daki Çamlıca Kulesi''ne geçerek incelemelerde bulunan Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan''a Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

Erdoğan, kuleden İstanbul manzarasıyla fotoğraf da çektirdi.

KÜÇÜK ÇAMLICA TELEVİZYON KULESİ

Türkiye''nin İstanbul şehrindeki televizyon ve seyir kulesidir. Üsküdar ilçesindeki Küçük Çamlıca Tepesi''nde yer alan kule, Eylül 2020''de tamamlanıp hizmete girmiştir. Kulenin tasarımında Türkler için tarih boyunca önemli bir simge olan lale çiçeğinden esinlenilmiştir.

Kule hizmete girdikten sonra şehirdeki diğer anten ve anten kuleleri kaldırılmıştır. Toplam yüksekliği 365 metre (1.198 ft) olan kulenin 220 metrelik bölümü 53 katlı betonarme yapı, 145 metrelik bölümü ise antendir. Maliyeti ₺170 milyon olan kulede iki restoran ve bir seyir terası bulunmaktadır.

İlgili Haberler