Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri ama başbakanın hizmetçisi yok. Temizliği kendisi yapıyor

Avrupa'nın en zengin ülkelerinden biri ama başbakanın hizmetçisi yok. Temizliği kendisi yapıyor
Danimarka’nın kadın başbakanı Mette Frederiksen’in temizlik yaparken çekildiği fotoğraf, sosyal medyada gündem oldu. Danimarka’da kişi başına düşen gelir, 61 milyon 350 bin dolar ile dikkat çekiyor.

Danimarka’nın kadın başbakanı Mette Frederiksen’in temizlik yaparken verdiği pozu sosyal medyada yayınlaması, gündem yarattı. Sosyal medya kullanıcıları, bir ülkenin başbakanının temizlik yaparken objektiflere yansımasının alışık olmadığını vurguladı.

DÜNYANIN EN MUTLU ÜLKELERİNDEN BİRİ

Dünya’nın en gelişmiş ülkeleri arasında yer alan Danimarka’da kişi başına düşen milli gelir 61 milyon 350 bin dolar olarak öne çıkıyor.

Danimarka’nın 2018 yılındaki verilere göre yıllık büyüme oranı ise 2,8… Danimarka, 2020 yılında Birleşmiş Milletler tarafından yayınlanan ‘Dünya’nın En Mutlu 10 Ülkesi’ sıralamasında da kendine yer bulmuştu.

2015 YILINDAN BU YANA PARTİNİN LİDERİ

2015 yılının Haziran ayından bu yana Danimarka Sosyal Demokrat Partisi’nin lideri olan Mette Frederiksen cam silerken çekildiği fotoğrafı, “Haftasonu ve kış güneşi. Geçtiğimiz aylarda pencereleri temizlemek için çok fazla zaman olmadığı ortaya çıktı. İyi Pazarlar” ifadelerini kullandı.

GEZİLERDEN FOTOĞRAFLARINI YAYINLIYOR

Sempatik tavırlarıyla dikkat çeken Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, sosyal medya hesaplarında sık sık fotoğraf paylaşıyor. Sık sık selfie fotoğraflarını yayınlayan Frederiksen, yaptığı gezilerden de fotoğrafları takipçileriyle paylaşıyor.