Ağrı'da 10 yaşındaki çocuğu istismar eden Nizamettin Şahin'in cezası kesinleşti

Ağrı'da 10 yaşındaki çocuğu istismar eden Nizamettin Şahin'in cezası kesinleşti
Ağrı’da 10 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan Nizamettin Şahin toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği'nin üstlendiği davada karar Yargıtay tarafından onandı.

Ağrı’da 16 Temmuz 2020 tarihinde 10 yaşındaki Ö.D.’yi istismar eden Ağrı Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şahin’in yargılandığı dava 30 Mart 2020 tarihinde karara bağlanmıştı. 

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Nizamettin Şahin hiçbir indirim hükmü uygulanmaksızın toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. 

İstinaf başvurusunda bulunulan karar, Yargıtay tarafından onanarak kesinleşmiş oldu.

NE OLMUŞTU?

Nizamettin Şahin, Ağrı’nın Alparslan Mahallesi’nde 16 Temmuz günü 10 yaşındaki Ö.D’ye cinsel istismarda bulunması gerekçesiyle “nitelikli cinsel istismar suçu” işlemekten sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nde tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın üstünden haftalar geçmesine rağmen 10 yaşındaki Ö.D.’nin ailesine avukat desteği sağlanmadı ve aile Nizamettin Şahin ve yakınları tarafından tehdit edildiklerini, olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını belirterek sosyal medayadan yayımladıkları video ile yardım çağrısında bulundu. Ailenin çağrısı üzerine Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği davayı gönüllü olarak üstlendi.

Öte yandan Nizamettin Şahin’in Ağrı’nın ‘ileri gelen’ kişilerini de araya sokarak olayın üstünü kapatmaya çalıştığı, aileye para teklifinde bulunduğu iddiaları gündeme geldi.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı’nın olaydan 2 ay sonra tamamladığı iddianamede, Ö.D açısından “çocuğun cinsel istismarı” ve “kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak” olmak üzere 2 ayrı suçtan şüphelinin cezalandırılması talep edildi. Ayrıca iddianamede Şahin’in başka bir çocuğa da cinsel saldırıda bulunduğu ve bu sebeple ceza istendiği yer aldı.

Ağrı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Nizamettin Şahin hiçbir indirim hükmü uygulanmaksızın toplam 11 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

”AKP’Lİ OLDUĞU İÇİN SALDIRILARA UĞRUYOR”

Duruşmada sanık Nizamettin Şahin’in avukatları “Müvekkilim AKP’li olmasından dolayı saldırılara uğramaktadır” diye savunma yaptı.