Ayağa dolanan kumpas

Ayağa dolanan kumpas

Kerim Çoraklık için her şey Sedat Peker''in şu sözleriyle yeniden başladı:

"Emre Olur var, Beyaz Tv''de çıkıyor. Yanıma gelip giden kardeşlerden, siz o arkadaşla nasıl bir tezgâh kurdunuz, bana anlattı… Bu Kerim Çoraklık var, İYİ Parti''nin sosyal medya direktörü… Emre Olur''u siz Beyaz Tv''ye çıkarıp teknik böyle çok şeyler biliyorlar biz o kadar teknik bilmiyoruz… Ondan sonra da bu bu şeylerden bu FETÖ''cüdür deyip adamı nasıl paketleyip kaç senedir ceza yatırdınız…"

Evet, Türk milliyetçisi Kerim, yalan ve iftiralar sonucu gözaltına alındı, tutuklandı, 10 ay hapis yattı… Sonra mahkeme ve üst mahkeme kararlarıyla aklandı... Öyle bir süreç yaşandı ki, masum olmanız yetmiyor, kriptoların, müfterilerin ve kumpasçıların düşmanlıklarına da yakalanmamanız gerekiyor… Yoksa Kerim''in başına gelebilen herkesin başına gelebiliyor…

Suçlama FETÖ''den olunca, iftiranın muhatabı -dönemin özelliği- gereği yalnız da kalabiliyor… Avukat bulmakta bile zorlanabiliyor… FETÖ''cü olmadığını ispatlayana kadar insanlar onunla temas kurmakta tedirginlik yaşayabiliyor…

***

Sedat Peker''in çıkıp işin arka planıyla ilgili bildiklerini açıklamasıyla sayfa tekrar açıldı…

Düğmeye -şaşırtıcı olmayan bir şekilde- Beyaz Tv''de basılıyor… Şimdi hakkında suç duyurusunda bulunulan Emre Olur, ''Ne Var Ne Yok'' isimli programda şu sözleriyle operasyonun fitilini ateşliyor:

"Senin geçmişine baktığımızda Kerim, maalesef ki FETÖ''ye hep çalışmışsın… Araştırsınlar, devletin siber ekibi araştırsın…"

"Çok bilgiye sahip olduğum için… İki yıl önce alınıyor… Zamanın emniyet içindeki FETÖ''cüleri bu adamı serbest bırakıyor…"

"Benim getiremediğim twitler var… Bundan dolayı da diyorum ki bu arkadaşlar bir ifadeye alınsınlar… Buradan çağrım siber suçlara… Bu arkadaşların bilgisayarları, evde sakladıkları diskler, flash bellekler incelensin… Ellerindeki sistemler başka kimsede yok… Tek tuşla 15 saniyede gündem değiştirebiliyorlar… Bunlar böyle alçak… "

"Tekrar tekrar özür dileyerek dördüncü kez tekrarlıyorum ki bu iki arkadaş alınmalı… Seçim öncesi hem de…"

"Algı operasyonlarını yöneten iki tane vatan hainidir… Devletimden ricam evlerinden eşofmanlarıyla alınmalı…"

***

Şüpheli şahsın ricası kırılmadı tabii!.. Kampanya tüm hızıyla sürüyordu… Kerim Çoraklık 7 Mayıs 2018''de gözaltına alındı…

Beyaz Tv''nin şüpheli şahsına düşen, bu zaferi taçlandırmaktı… Sevinç içinde derhal şu twiti atacaktı:

"3 Mayıs günü defalarca ihbar etmiştim. Tweetleri, belgeleri ve sistemleri göstermiştim. Şükürler olsun ki güzel bir haber daha geldi. İyi Parti''nin sosyal medya uzmanı gözaltında."

Kerim Çoraklık, 13 gün süren gözaltından sonra tutuklanmış, 10 ay hapis yatmıştı… İnsan işlediği bir suçtan dolayı 10 ay da yatardı, 10 yıl da… Ama FETÖ''cülük gibi iğrenç bir iftiradan 10 saniye bile yatmak çok ağırdı… Kerim, haysiyetten nasipsiz bir komplonun kurbanı olmuştu…

Sedat Peker''in komployu deşifre eden sözlerinden sonra hukukî süreç başlatıldı… Organizasyonun arkasındaki irili ufaklı herkesin bir zincir şeklinde deşifre olması için yargının hassasiyet göstermesi gerekiyor… Bu konuda ortaya çıkabilecek bir savsaklamanın artık gizli kalamayacağı ve gerçeklerin mutlaka ortaya çıkacağı anlaşılıyor… Hiçbir düzen kalıcı değil çünkü!.. Şekil a''daki gibi!..

***

Hani iftiracı diyor ya "Tek tuşla 15 saniyede gündem değiştirebiliyorlar" diye… O olmadı ama keşke Kerim gibilerin, tek tuşla 15 saniyede düşman değiştirecek güçleri olsaydı!.. İftiracı, pusucu, iki yüzlü düşmanları yerine, dobra, delikanlı, yüze dikilen mert düşmanları olsaydı!..

Yazarın Diğer Yazıları